55. LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE

Počinje: 31-08-2018 10:00

Završava se: 02-09-2018 20:00

Kontakt informacije

Telefon: +381 12 221 941

Poseti web sajt

Pošalji e-mail

Turistička organizacija grada Požarevca vas poziva na jubilarne 55. Ljubičevske konjičke igre, koje će se ove godine održati od 31. avgusta do 2. septembra.

Međunarodna turističko – sportska manifestacija „Ljubičevske konjičke igre“ je praznik Požarevljana i svih ljubitelja konjičkog sporta i konjičkih veština, a održava se od 1964. godine.

Program igara, koji je isprepleten običajima, tradicijom i kulturom obuhvata: unikatni Ljubičevski višeboj, voltižovanje dece, izložbu grla, daljinsko jahanje, utakmicu u preskakanju prepona, galopske i kasačke trke.

Ljubičevski višeboj je po originalnosti, lepoti i dinamičnosti jedinstveno nadmetanje hrabrih momaka na odabranim konjima u pet tradicionalnih disiplina (seča sabljom, gađanje kopljem, kurirsko jahanje, gađanje strelom i gađanje topuzom).

Viteška pobednička ruka višeboja, osim novčane nagrade, prima pehar, plašt i sablju. Sablja je unikatna, posebno skovana za viteza Ljubičevskih igara i svaki novi pobednik višeboja dobija je od svog prethodnika i sa ponosom je čuva do sledećih Ljubičevskih konjičkih igara. Sablja ima ugraviran viteški moto: „Ne vadi me bez povoda – ne vraćaj me bez časti“. Na kraju grad dobija svog heroja – Viteza Ljubičeva.

Igre organizuje Turistička organizacija grada Požarevca sa Konjičkim klubom „Knez Mihailo“, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.


Dobrodošli na 55. Ljubičevske konjičke igre!
55. LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE

Lokacija: Ilije Gojkovića bb, 12000 Požarevac

Mesto dešavanja: Hipodrom Požarevac

Druga dešavanja od TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA POŽAREVCA

PROMOCIJA POŽAREVCA NA SAJMU TURIZMA

Akcije

Predstojeća dešavanja

Euro Kursna Lista