JU Muzeji i galerije Budve obustavljaju rad zbog novonastale situacije

od Admin u 17-03-2020 u Vesti i saopštenja

JU Muzeji i galerije Budve obustavljaju rad zbog novonastale situacije

 

U cilju zaštite zaposlenih u Ustanovi, odnosno svih građana Crne Gore, a na osnovu Preporuke za sprječavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju i njihovog prenošenja u druge zemlje Ministarstva zdravlja Crne Gore, Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa Ministarstva Zdravlja Crne Gore, kao i Obavještenja Ministarstva kulture Crne Gore, JU muzeji i galerije Budve doneli su odluku:

1. Obustavlja se realizacija planiranih programskih aktivnosti Ustanove koje se odnose na javna okupljanja, shodno odluci Ministarstva kulture, a po preporuci Instituta za javno zdravlje. Obustava planiranih aktivnosti sprovodiće se do daljnjeg u skladu sa instrukcijama Instituta za Javno zdravlje Crne Gore.

2. U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja, Muzej grada Budve, Moderna galerija „Jovo Ivanović", Spomen dom „Stefan Mitrov Ljubiša", Spomen dom „Crvena komuna“ i Spomen dom „Reževići" biće zatvoreni za grupne i individualne posjete do daljnjeg. Odluka važi sve do ukidanja mjera za prevenciju zaraznih bolesti.

3. U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja Crne Gore za radna mjesta za koje proces rada to dozvoljava uspostaviće se obavljanje poslova iz svoje nadležnosti odnosno djelatnosti od kuće. Takođe u skladu sa potrebama procesa rada organizovaće se i dežurstva u organizacionim jedinicama Ustanove.
         
4. Obezbjeđuje se pravo na plaćeno odsustvo sa rada roditelju, staratelju, hranitelju, usvojitelju ili samohranom roditelju djeteta koje nije starije od 11 godina života usljed prekida obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama u trajanju od najmanje 15 dana, počev od 16. marta 2020. godine, a po naredbi Ministarstva zdravlja Crne Gore.

5. Odluka stupa na snagu počev od 16. marta 2020. godine, a važiće najmanje 15 dana u skladu sa instrukcijama Instituta za javno zdravlje i preporukama i naredbama Ministarstva zdravlja Crne Gore.

plakat_ostani_doma_koronavirus_crna_gora