TO Tivat na sajmu turizma ITB 2019 u Berlinu

od Admin u 08-03-2019 u Vesti i saopštenja

TO Tivat na sajmu turizma ITB 2019 u Berlinu

TO Tivat na sajmu turizma ITB 2019 u Berlinu

Turistička organizacija Opštine Tivat i ove godine je prisutna na najvećem evropskom i vodećem svjetskom sajmu turizma “ITB”, predstavljajući svoju bogatu turističku ponudu za nastupajuću sezonu. 
Sajam koji se u Berlinu održava od 6. do 10. marta, okupio je kao i svake godine, brojne izlagače, predstavnike medija i posjetioce.

stand_turisticke_organizacije_tivat_na_sajmu_turizma_u_berlinu_2019

Naglasak na predstavljanu opštine Tivat, a za čim svakako vlada i najveće interesovanje posjetioca, jeste aktivni odmor i putovanja, sadržajni boravak koji uključuje posjete kulturno istorijskim znamenitostima i brojnim pripremljenim programima gradskih dešavanja.

Veliko interesovanje za elitne sadržaje u Tivtu

Sa druge strane, veliko intersovanje iskazano je i za gastro ponudama destinacije i elitnim sadržajima, sa čim se naša opština imala pohvaliti, nudeći brošure “Porto Montenegro” resorta, kao i “Luštica bay”.

zainteresovani_turisti_na_standu_to_tivat_na_sajmu_turizma_u_berlinu_2019

Kada je u pitanju opština Tivat, gosti koji dolaze sa ovog emitivnog tržišta su visoko platežna klijentela koja svoj boravak i posjetu destinaciji ne vezuje isključivo za određeni period godine (npr. isključivo sezonu), već su to turisti koji cjelogodišnje putuju i u našem gradu bilježe veliki napredak u posjetama, kako u dolascima, tako i noćenjima.

U 2018. godini u odnosu na 2017. ostvareno je 86% više dolazaka i 56% više noćenja, a najave koje imamo za tekuću godinu će značajno prevazići ove brojke. Sve više su u pitanju turisti koji se kraće zadržavaju prilikom svojih posjeta (od 3 do 5 dana), te se u tom trendu ne očekuju velike promjene.

Lufthansa uvodi nove linije za Tivat

Svakako u prilog dobrim najavama, govori i odlična avio povezanost koju ka našem gradu možemo očekivati sa nacionalnom avio kompanijom “Montenegro Airlines” i to iz pravca Lajpciga, Mihnena i Hanovera, već od prvih dana maja do početka novembra, a od Frankfurta i Dizeldorfa ka Podgorici.

Značajan optimizam svakako uliva i ulazak aviokompanije “Lufthansa” na naše tržište sa dvije relacije sedmično, planiranim već od narednog mjeseca, a to su Frankfurt i Minhen, obje ka Tivtu.

Naravno, neizostavno je spomenuti i ostale aviokompanije koje takođe vezuju Crnu Goru i Njemačku, kao što su: "Wizz Air" koja ima cjelogodišnje letove ka Memingenu, "Ryan Air" koja saobraća za Berlin preko cijele godine i “Eurowing” u toku sezone na relaciji Tivat – Dizeldorf.

Laudamotion uvodi novu liniju za Podgoricu

Ono što je novina kada je avio dostupnost ka Crnoj Gori u pitanju, za ovu godinu jeste i dolazak niskobudžetne austrijske avio kompanije “Laudamotion” koja u saradnji sa kompanijom “Ryanair” uvodi novu liniju na relaciji Podgorica-Štutgart.

Crna Gora naredne godine zemlja partner sajma iz Štutgarta

S tim u vezi, na Crnogorskom štandu se prvog dana sajma upriličilo i potpisivanje memorandum o saradnji Crne Gore, odnosno MORT-a i Camping Motor Touristik (CMT) organizacije sajma iz Štutgarta, gdje će Crna Gora naredne godine biti zemlja partner.

predstavnici_to_tivat_u_razgovoru_o_saradnji_sajam_turizma_berlin_2019

Ovaj najveći specijalizovani sajam turizma svake godine okuplja preko 240.000 posjetilaca i više od 2.000 izlagača iz cijelog svijeta. Ovaj sajam, generalno, posjećuje ogroman broj zaljubljenika u aktivne stilove života i putnika željnih novih tržišta koji traže veliki broj takvih sadržaja na novim i neistraženim mjestima, što je veliki iskorak kada je u pitanju predstavljanje Crne Gore, na ovom zapadnoeveropskom tržištu.

Promocija Tivta u okviru Orascom development

U sklopu turističke promocije Crne Gore i Tivta, predstavnici turisitičke organizacije Tivat su održali brojne sastanke sa predstavnicima značajnih turoperatora, marketinških kompanija organizacija i drugih udruženja iz oblasti turizma (National Geographic; Apl media; Guiding group; House of travel; World travel nation i td).

zainteresovani_turisti_ispred_plakata_to_tivat_orascom development_berlin_2019

Na štandu su od predstavnika lokalne privrede prisutni i predstavnici lokalne turističke i nautičke agencije “Montenegro Destinations”, hotel “Regent” Porto Montenegro i “Luštica Bay” sa hotelom “The Chedi”, koji su svoju ponudu predstavili u okviru “Orascom development” gupacije u posebnom paviljonu za razvojne projekte.

Promocija turističke ponude Crne Gore na IMM

Tokom događaja IMM (International Media Marketplace), koji se održavao dan uoči sajma, predstavnici NTO razgovarali su i o brojnim mogućnostima saradnje na promociji turističke ponude Crne Gore sa predstavnicima preko 20 renomiranih medija iz Njemačke, Austrije i Švajcarske, planiranim za posjete već u ovoj godini.
Očekuje se da će ovu najveću turističku berzu Evrope ove godine posjetiti preko 100.000 posjetilaca od čega preko 60.000 predstavnika turističke privrede.