TO Tivat na sajmu turizma u Moskvi Mitt 2019

od Admin u 25-03-2019 u Vesti i saopštenja

TO Tivat na sajmu turizma u Moskvi Mitt 2019

TO Tivat na sajmu turizma u Moskvi Mitt 2019

Turistička organizacija Tivat je predstavila ponudu grada Tivta na jednom od vodećih međunarodnih sajmova turizma  “MITT 2019” Moscow International Travel &Tourism Exhibition, koji se održavao od 12 – 14 marta u Moskvi.

stand to tivat na sajmu turizma u moskvi mitt 2019

Pod organizacijom krovnih institucija Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Rusiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom, Crna Gora se predstavila kao i svake godine na vrlo dobroj lokaciji, među brojnim zemljama učesnicama sa oko 2500 izlagača. Riječ je o najznačajnijoj turističkoj sajamskoj manifestaciji na tržištu Ruske Federacije, koja okuplja veliki broj profesionalaca u turizmu iz cijelog svijeta.

Pozitivan trend rasta gostiju iz Rusije u Tivat

Tokom trajanja sajma, naše izlagače su posjetili brojni tureperatori sa kojima su upriličeni sastanci i razmijenjena iskustva kada je u pitanju rusko tržište u našoj zemlji: R Tours Company, PAKS, ICS Moskva, Rossian Express, TUI Russia, Biblio Globus, Intourist – Thomas Cook Russia. Pozitivan trend rasta gostiju koji dolaze sa ovog tržišta u grad Tivat, svakako se oslanja i na odlične statističke podatke, evidentnima u porastu broja dolazaka od 20% (cca 24000) i noćenja od 4% (cca 281000) u 2018.godini, gdje postoje i jako optimistične najave kada je u pitanju tekuća godina. 

zainteresovani rusi na standu to tivat na sajmu turizma umoskvi mitt 2019

Navike ruskih turista koji posjećuju naš grad, kao i generalno Crnu Goru su uglavnom izražene kroz individualne dolaske, sa prosječnim periodom zadržavanja od 10 dana i prosječnim utroškom po gostu po danu između 50 - 70 eura, što i dalje govori o činjenici da je upravo ovo tržište jedno od naših najznačajnijih emitivnih tržišta. 

Avio prevoznici iz Rusije ka Crnoj Gori

Ono što opredjeljuje sve veći porast broja turista sa ovog područja, koji podjednako posjećuju gotovo cijelu Crnu Goru, jeste odlična avioprevoznost. Pored nacionalnog avio prevoznika Montenegro Airlinesa sa svojim linijama od Moskve ka Tivtu i Podgorici, vrlo su operativni i sa sezonskom linijom ka Sankt Peterburg. U avio transportu su prisutne i brojne druge avio kompanije kao što su Aeroflot, Siberia Airlines i Pobeda sa svojim linijama ka Crnoj Gori.

Najavljeni čarteri tokom letnje sezone

Fly Montenegro kao glavni zastupnik za Crnu Goru, pored postojećih cjelogodišnjih relacija sa odličnom popunjenošću, najavljuje i avio relacije planirane za realizaciju tokom ljetnje sezone u vidu čarter letova iz Moskve, Sankt Peterburga, Ekaterinburga, Samare i drugih ruskih gradova.

TO Tivat se predstavila u Ruskoj Gazeti

U cilju animiranja ruskih turista da svoj odmor i ove godine provedu u Crnoj Gori, TO Tivat je posredstvom partenera Porto Montenegra i Luštice Bay, se predstavila u jednim od načitanijih dnevnih novina Ruska Gazeta (РОССИЙСКАЯ ГАЗЕТА) koje su izašle u susret sajmu i distribuisale se u tiražu od blizu 70000 primjeraka i direktno na ovom sajmu turizma.

clanak o tivtu u rukoj gazeti 2019

Takođe u ovim novinama su se predstavili i pojedini ostali gradovi Crne Gore.

Štand Crne Gore posjetio je i ambasador Crne Gore u Ruskoj Federaciji Ramiz Bašić.