ČEKOVIĆ MLIN

ČEKOVIĆ MLIN
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

brasno-cekovic-kostunici

 

Sada već davne 1992. godine u Pranjanima počela je proizvodanja brašna u kompaniji Čeković. Ubrzo je izgraden mlin u Koštunićima, sa magacinskim prostorom, a zatim niču novi silosi, prvi u opštini Gornji Milanovac, sa 5.000 t skladišnog prostora. Nakon rekonstrukcije mlina i proširenja proizvodnje, kapacitet Čeković mlina iznosi 100 t/dnevno. Kvalitet brašna je imperativ u kompaniji Čeković, a kontrola kvaliteta se razvijala paralelno sa celokupnim razvojem.

 


 

Pored pšeničnog brašna T400 za domaćinstva, brašna T500 za tradicionalne i industrijske pekare i brašana za specijalne namene i potrebe kupaca, naša proizvodnja obuhvata i proizvodnju integralnih brašana od celog zrna žitarica – belo prjino brašno, žuto projino brašno, brašno od celog zrna pšenice, ražano brašno i heljdino brašno. Pažljivim biranjem zrna pšenice, kukuruza, raži, heljde i drugih žitarica iz suvoborskog kraja i tradicionalnim načinom proizvodnje na vodeničkom kamenu dobijamo brašna punog ukusa naših krajeva i šaljemo ih Vama na uživanje.


Brašno tip 400

brasno-t400-cekovic

 

Brašno tip 400 je meko pšenično brašno izrazito bele boje i fine granulacije, koje se koristi za pripremanje belog hleba, raznih vrsta finih peciva i kolača, domaćih testenina i peciva sa kvascem, kao što su: krofne, mekike, panceroti, itd. Čeković mlin pakuje brašno tip 400 u pakovanja od: 1 kg, 5 kg, 10 kg i 25 kg.


Brašno za picu tip 00

pizza-brasno-tip-00-cekovic

 

Brašno za picu tip 00 je izuzetno meko i fino mleveno pšenično brašno, bele boje i fine granulacije, koje se koristi za pripremanje testa za pizze. Brašno tip 00 ili brašno za pice pakuje se u džakove od 15 kg.


Brašno tip 500

Brašno tip 500 je pšenično brašno bele boje, koje se koristi za mešenje belog hleba, finih peciva, kolača, testa i rezanaca. Pečena testa izrađena od brašna tip 500 imaju izvrsno svojstvo pečenja. Brašno tip 500 se pakuje u džakove od 25 kg.


Brašno tip 850

Brašno tip 850 ima veću hranljivu vrednost od običnog belog brašna. Ovo pšenično brašno je proizvedeno od perifernih delova zrna pšenice, zbog čega sadrži veću količinu minerala, proteina i celuloznih vlakana. Brašno tip 850 se koristi za mešenje hleba i peciva, a pakuje se u džakove od 25 kg.


Brašno tip 1100

Brašno tip 1100 je kvalitetno pšenično brašno od celog zrna pšenice, koje je izuzetno bogato vitaminom E i vitaminima grupe B, kao i mineralima, kao što su: magnezijum, kalcijum, fosfor i kalijum. Brašno tip 1100 se koristi za mešenje hleba i peciva, a pakuje se u džakove od 25 kg.


Brašno od celog zrna pšenice

brasno-od-celog-zrna-psenice-cekovic

 

Brašno od celog zrna pšenice je tamnije boje, jer se proizvodi od celog pšeničnog zrna, bez prosejavanja. Izuzetno je bogato komleksom B vitamina, kao i vitaminom E i drugim mineralima. Brašno od celog zrna pšenice se koristi za mešenje ukusnog i zdraviog hleba, koji ima tamniju boju i pun ukus pšenice. Brašno od celog zrna pšenice se pakuje u pakovanja od 1 kg, 5kg i 10kg. 


Belo kukuruzno brašno

belo-kukuruzno-brasno-brasno-cekovic

 

Belo kukuruzno brašno ili belo projino brašno se proizvodi mlevenjem zrna belog kukuruza. Belo kukuruzno brašno bogato je mineralima i vitaminom E, a s obzirom da ne sadrži gluten, lako je svarljivo. Najčešće se koristi za kačamak i proje. Za druga testa belo kukuruzno brašno se mora mešati sa drugom vrstom brašna. Belo kukuruzno brašno se pakuje u pakovanja od 1 kg, 5kg i 10kg.


Žuto kukuruzno brašno

zuto-kukuruzno-brasno-cekovic

 

Žuto kukuruzno brašno ili žuto projino brašno se proizvodi mlevenjem zrna žutog kukuruza. Žuto kukuruzno brašno bogato je mineralima i vitaminom E, a s obzirom da ne sadrži gluten, lako je svarljivo. Najčešće se koristi za kačamak i proje. Za druga testa žuto kukuruzno brašno se mora mešati sa drugom vrstom brašna. Žuto kukuruzno brašno se pakuje u pakovanja od 1 kg, 5kg i 10kg.


Ražano brašno

razano-brasno-cekovic

 

Ražano brašno se proizvodi mlevenjem zrna raži, a sadrži malu količinu glutena. Ražano brašno je bogat izvor kompleksa vitamina B, vitamina E, aminokiseline lizin i drugih minerala. Zbog svojih hranljivih svojstava ražano brašno se preporučuje u ishrani dijabetičara i osoba koje pate od kardiovaskularnih bolesti. Testa od ražanog brašna imaju slatkasto-kislkast ukus. Ražano brašno se pakuje u pakovanja od 1 kg, 5kg i 10kg.  


Heljdino brašno

heljdino-brasno-cekovic

Heljdino brašno se proizvodi mlevenjem zrna heljde, a poznato je i kao zdravo alternativno žito, jer sadrži 1.5 puta više vitamina B od pšenice. Heljdino brašno ne sadrži gluten, a najčešće se koristi za palačinke, rezance i kore za pitu. Heljdino brašno se pakuje u pakovanja od 500 g.


Gde kupiti

Brašna iz Koštunića vrhnskog kvaliteta možete kupiti u bolje snabdevenim marketima, i direktno od proizvođača. Za više informacija pozovite telefonom na brojeve:

Tel: +381 32 841 470
Tel: +381 32 841 000

Mapa