DESTILERIJA ALEKSIĆ PRVI

DESTILERIJA ALEKSIĆ PRVI
5 zvezdica od 1 glasova

Kontakt

rakije-gruzanska-nit-destilerija-aleksic-prvi

 

U srcu Šumadije, na obroncima planine Kotlenik, destilerija Aleksic Prvi doo nalazi se u selu Guberevac, u jednom od najpoznatijih voćarskih regiona koji poseduje izuzetne prirodne pogodnosti za proizvodnju voća.  

 

 

Destilerija Aleksić Prvi koja proizvodi najbolje šumadijske rakije, poseduje sopstvene zasade voća na površini od 10 hektara gde su se zadržale stare autohtone sorte šljiva Crvena ranka, Požegača, dugačka Ranica i ostale vrste voća. Pod zasadima je 6 hektara šljive, 2 hektara dunje i 2 hektara vilijamovke. Za potrebe proizvodnje otkupljuje dodatne količine voća iz cele Šumadije.

 

destilerija-aleksic-prvi-knic

 

Gružanska Zlatna Nit

gruzanska-zlatna nit-prepecenica

 

Gružanska Zlatna Nit 9 godina stara rakija šljivovica proizvedena brižljivom selekcijom najkvalitetnijih zrelih plodova šljiva ukupno 7 sorti. Proizvedena je brzom fermentacijom i frakcionom destilacijom, uz starenje u hrastovim buradima.

Rakija stari u hrastovim buradima koja su napravljena od probranih vrsta hrasta Kitnjaka sa Miroč planine, u podrumu, pod nadzorom stručnog lica i dobrog domaćina i u toku starenja primarni miris prepečenice se transformiše u prefinjeni buke, što ovu rakiju čini izuzetno dopadljivom. 

Međutim, hrastovina ne dominira rakijom, već je vešto ukomponovana u rakiju da je oplemeni. Gružanska Zlatna nit je šljivova prepečenica izuzetno dopadljivog ukusa, proizvedena uz primenu najviših dostignuća u proizvodnji jakih alkoholnih pića. 

Ova rakija od šljiva poseduje izuzetnu harmoničnost, i posebno prijatan i blago razvijen miris. Gružanska Zlatna Nit osvojila brojne nagrade i priznanja na domacim i medjunarodnim sajmovima.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, a pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

 


Gružanska Nit Vilijamovka Ekskluziv

gruzanska-nit-viljamovka

 

Gružanska Nit Vilijamovka Ekskluziv proizvedena je brižljivom selekcijom plodova kruške vilijamovke sa sopstvenih zasada, plemenite arome, ukusa i pitkosti, koji su rezultat pažljivo vođenog proizvodnog procesa.

Preporučujemo da se servira rashlađena na temperaturi od 15°C kao dižestiv.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, a pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

 


Gružanska Nit Dunjevača Ekskluziv

gruzanska-nit-dunjevaca

 

Gružanska Nit Dunjevača Ekskluziv proizvedena je strogim odabirom plodova dunja sa sopstvenih zasada. Odležava u tankovima od inoksa najmanje šest meseci, čime se dobija pitka rakija specifične i dugotrajne punoće ukusa.

Preporučujemo da se servira rashlađena na temperaturi od 12°C kao dižestiv i aperitiv.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, a pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

 


Gružanska Nit Medovina Ekskluziv

gruzanska-nit-medovina

 

Gružanska Nit Medovina Ekskluziv proizvedena je brižljivom selekcijom plodova kruške Viljamovke, redestilacijom i naknadnim dodavanjem livadskog meda.
Medovina je plemenite arome i raskošnog mirisa koje garantuje jedinstven i nezaboravan ukus.

Preporučujemo da se služi rashlađena, kao aperitiv.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, a pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

 

Kontakt

rakija-gruzanska-nit-burad-od-hrasta-kitnjaka

 

Destilerija Aleksić Prvi

Guberevac 34232
Opština Knić
tel: +381 34 65 18 288

Mapa