EKOFARM FOOD COMPANY DOO UŠĆE

EKOFARM FOOD COMPANY DOO UŠĆE
4.5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

Proizvodnja zdrave hrane

Kompanja Ekofarm osnovana je 1989. godine i već 20 godina bavi se proizvodnjom zdrave hrane biološki više vrednosti iz programa NATURA VITA. 
Kompanija je kompletno locirana u varošici Ušće, 210km od Beograda, u dolini reke Ibar, u rezervatu biosfere „Golija-Studenica” u neposrednoj blizini Nacionalnog parka „Kopaonik”.

Samo mesto na kome se preduzeće nalazi poseduje izuzetno blagu klimu, obzirom da se iznad njega susreću mediteranska i kontinentalna vazdušna masa, što omogućava raznovrstan i bogat rod šumskih plodova i lekovitog bilja, kao i veoma čistu i zdravu vodu.

 

Otkup, prerada i prodaja šumskih plodova i lekovitog bilja

Kompanija Ekofarm je registrovana za otkup, preradu i prodaju šumskih plodova i lekovitog bilja, odnosno proizvodnju zdrave hrane, kao i flaširanje prirodne slabomineralne vode.

Obzirom da se kompanija proizvodnjom bavi dve decenije, poseduje veoma značajno iskustvo u proizvodnji, što je rezultiralo stvaranjem široko prepoznatljivog brenda koji se dugi niz godina nalazi u samom vrhu u svojoj oblasti.

Pored iskustva Ekofarm poseduje najsavremenije mašine i opremu koja odgovara svim međunarodnim standardima, sopstveni vozni park kao i osposobljen stručni kadar koji čine ekonomisti, tehnolozi, pravnici, inženjeri – tačnije 100 zaposlenih različitih obrazovnih struktura.

 

 

PROIZVODNI PROGRAM

 • Prirodna slabomineralna voda

Odmenjska voda
Odmenjska Baby voda

 • Prirodno sirće

Jabukovo sirće sa ektratom koprive
Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom ekstrata korena lincure
Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom ekstrata krusine
Voćno sirće od divlje jabuke standard
Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom meda
Mešano voćno sirće višanja, borovnica, kupina

 • Fruit Republic - voćna revolucija

Slatko od borovnica
Slatko od jagoda
Slatko od kupina
Slatko od ribizla
Slatko od šljiva
Slatko od višanja

 • Sirupi Alegro - Voćna melodija

Sirup od hibiskusa
Sirup od ploda zove
Sirup od cveta zove
Sirup od drenjine
Sirup od koprive
Sirup od mente

 • Rakije

Drenova rakija
Rakija Anžujka

 • Voćna vina

Vino Borovnice
Kupinovo Vino

 • Biljni preparati

Herba Rosa
Kantarionovo Ulje

 

Odmenjska voda

Za „Odmenjsku vodu” se zna se još od davnina. Prvi pisani dokument o njoj javlja se u još u dalekom 12. veku gde se u spisima Manastira Studenice govori da se u prvoj srpskoj bolnici osnovanoj 1208. godine u istoimenom manastiru „Odmenjska voda” koristila za vidanje rana i pripremanje melema za lečenje raznih bolesti.

odmenjska_voda

Vekovima kasnije namernici su i dalje odlazili u vrleti planine na izvor blagotvorne vode koji je u narodu poznat i kao Savin izvor.  Legenda kaže da je izvor nastao tako što je Sveti Sava prolazeći ovim krajevima zastao da se odmori, zatim dotakao kamen svojim štapom i iz njega poteče voda. Tako kaže legenda a namernici koje smo zatekli na izvorištu govore o svojim iskustvima i izlečenjima koja su došla posle upotrebe „Odmenjske vode”.

 

Baby voda

Imajući u vidu da su nemački Fressenius i domaća VMA preporučili „Odmenjsku” kao idealnu za bebe, „Ekofarm” je pripremio „Odmenjsku Baby vodu”, posebno pakovanu i siromašnu natrijumom.

odmenjska_baby_voda

Baby voda se pakuje pod posebnim nadzorom i upotrebljava se za pripremu:

 • Adaptiranog mleka za bebe
 • Čaja i drugih napitaka za najmlađe
 • Mlečnih instant kaša

 

Prirodno sirće od divlje jabuke

Tradicionalna receptura - savremena tehnologija

 

Ekofarm Jabukovo sirće sa ektratom kopriveEkofarm Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom medaEkofarm Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom ekstrata korena lincure

Voćno sirće od divlje jabuke standardEkofarm Mešano voćno sirće višanja, borovnica, kupinaEkofarm Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom ekstrata krusine

Ekofarm sirće proizvedeno je od isključivo zrelih plodova divlje jabuke sa ekološki čistih i nezagadjenih područja Studenice i Golije. Nastalo je prirodnim vrenjem (ukiseljavanjem) bez ikakvih dodataka ili konzervansa. Potreba našeg organizma za hranljivim sastojcima koji imaju zaštitnu ulogu u organizmu je velika, stoga se upotreba sirćeta od divlje jabuke, kao značajnog izvora navedenih sastojaka, preporučuje u svako doba dana kroz direktan unos ili kao dodatak jelima. Napravljeno od najkvalitetnijih plodova EKOFARM sirće ima izuzetnu aromu i izbalansiran ukus koji se savršeno uklapa uz tradicionalna jela i salate.

U svom proizvodnom programu Ekofarm poseduje 40-tak proizvoda: nekoliko vrsta sirćeta od divljih jabuka, sokova i sirupa od šumskih plodova, voćna vina od šumskih plodova, eterična ulja i dr. Svi proizvodi nastaju po tradicionalnoj recepturi uz primenu savremene tehnologije. Najpoznatije iz celog asortimana svakako je sirće od divlje jabuke u nekoliko varijanti: „S” STANDARD, „M” SIRĆE ZA MRŠAVLJENJE, i „C” SIRĆE ZA POBOLJŠAVANJE CIRKULACIJE KRVI.

 

Voćno vino

Ekofarm proizvodi voćno vino od borovnice, kao i kupinovo vino.

 

Vino Borovnice

Vino borovnice je dragoceno protiv akutnih i hroničnih oboljenja želuca i creva, posebno onih koja nastaju kao posledica poremećaja lučenja sokova za varenje.

vino_borovnice

Ovo voćno vino rastvara, apsorbuje i odvodi otrovne materije iz creva. Sprečava razvitak bakterija i klica i ne utiče nepovoljno na crevnu floru. Laganim stezanjem stimuliše rad crevnog kanala. Delotvorno je kod lošeg apetita. Može se koristiti duže bez štetnih pojava.
 

Kupinovo Vino 

Darežljiva priroda deo sebe daruje čoveku. Kupinovo vino je dar svima a posebno malokvnim i iznemoglim. U bogatom i složenom sastavu kupina sadrži šećer, mineralne materije, vitamine, a sadržajem gvožđa od 3 mg smatra se bogatim izvorom ovog važnog elementa za sprečavanje i otklanjanje malokrvnosti.

kupinovo_vino

Kupinovo vino se proizvodi po savremenoj tehnologiji sa posebnom pažnjom pri čuvanju osnovih sastojaka ploda. U cilju čuvanja prirodnosti za bistrenje ovog vina koristi se pčelinji med, a biološka stabilizacija postignuta je pasterizacijom.

 

Voćni sirupi

Sirupi Alegro - voćna melodija

vocni_sirupi

Voćni sirupi Alegro proizvedeni su po recepturi naših baka, bez konzervansa, veštačkih aroma, aditiva. U njima se nalaze najkvalitetniji šumski plodovi dok je naš jedinstveni sirup od hibiskusa proizveden od najboljeg hibiskusa sa Cejlona.

 

Domaće slatko

Fruit Republic - voćna revolucija

Ekofarm Fruit Republic Slatko od borovniceEkofarm Fruit Republic Slatko od kupina

Ekofarm Fruit Republic Slatko od ribizlaEkofarm Fruit Republic Slatko od šljiva

Ekofarm Fruit Republic Slatko od jagodaEkofarm Fruit Republic Slatko od višnje

Nakon dugogodišnjeg iskustva u preradi šumskih plodova započeli smo proizvodnju domaćeg slatka od šumskih plodova. „Fruit Republic“ domaća slatka su proizvodi premium kvaliteta. Proizvedeni su bez aditiva, veštačkih aroma i konzervansa na tradicionalan način.

 

Voćne rakije

Ekofarm proizvodi voćne rakije: Drenovu rakiju i Rakiju Anžujku.

 

Drenova rakija

Drenova rakija proizvedena je od plodova drenjine (lat. Cornus mas) brižljivo sakupljanih na obroncima Radočela i Golije odnosno teritoriji rezervata biosfere Studenica – Golija. U narodu drenjina je simbol zdravlja pa otuda i potiče izreka „zdrav kao dren”.

drenova_rakija

Drenova rakija proizvedena je na tradicionalan način u bakarnim kazanima podlaganim bukovim drvetom. Ova rakija ima bogat buke izrazite i prefinjene arome drena. Tradicionalni način proizvodnje kao i trostruka destilacija čine da drenova rakija poseduje jedinstven i  neuporediv prirodan ukus, kao i savršenu čistoću. Proizvodi se u ograničenim količinama. U 2007. godini proizvedeno je 2000 litara.

 

Rakija Anžujka

Rakiju Anžujku pripremaju uglavnom domaćinstva studeničkog kraja iz sela: Tepeča, Brezove, Zareva, Vareva, Graca i drugih. Nemanjića loza ostavila je duboke korene u načinu rada, ishrani i pripremanju jela i pića studeničkog seljaka. Pečat tome je dala Jelena Anžujska. Način pripreme rakije i vina zadržao se do današnjih dana.

rakija_anzujka

Rakija Anžujka je proizvedena od zdravih plodova šljiva koje rastu na nadmorskoj visini od 450 do 550 m. Priprema se u seoskim domaćinstvima po drevnim metodama, u malim kazanima i kod seljaka u dudovim i hrastovim buradima odleži po nekoliko godina. Po čistoći, načinu proizvodnje i kvalitetu ova rakija pripada proizvodima iz programa „Natura Vita”.

 

Kantarion ulje

kantarion_ulje

Kantarion ulje se koristi se u spoljašnjem lečenju:

 • Hemoroida
 • Opekotina (uključujući i one nastale od sunca)
 • Svežih rana koje krvare
 • Ozleda mišića
 • Izliva krvi
 • Za negu kože (nečistoće, napukline, kod suve i ljuskave kože i dr.)
 • Za otklanjanje bolova na ožiljcima rana nastalih usled hirurške operacije
 • Odlično je sredstvo za masažu kod kostobolje, bolova izazvanih Gihtom i reumatizmom, iščašenja

Kantarion ulje koristi se u unutrašnjem lečenju kod: 

 • Bolova u stomaku
 • Kolika i upale creva
 • Nekontrolisanog mokrenja kod dece i odraslih
 • Kod prekomerne sluzi u plućima
 • Bezbolni lek protiv crevnih glista

 

Herba Rosa

herba_rosa

Izvrstan preparat Herba Rosa koji ima primenu u kući, na putu, u prirodi, jednom rečju uvek i na svakom mestu. Ovaj preparat koristi celoj porodici. Herba Rosa predstavlja kombinaciju nekoliko vrsta eteričnih ulja i koristi se za otklanjanje: fizičke iscrpljenosti, iscrpljenosti nakon umnog rada, smanjenja pažnje i koncentracije, znojenja nogu, peruti i svraba kože. Unutrašnjom upotrebom otklanja disajne smetnje.

 

Distributeri Water Cooler Sistema

Beograd

Water-cooler Strategic trade&distribution d.o.o 
 
Tel: +381 11 3036 655

Inventa aqvarent d.o.o.

Tel: +381 11 1777 584

Novi Sad

Mg d.o.o.

Tel: +381 21 6894 500

Oasis d.o.o.

Tel: +381 69 4447 964

Palić

Vendoteh d.o.o.

Tel: +381 64 2403 510

Kraljevo

Trgovina 036 d.o.o.

Tel: +381 36 387 123

Mapa