9. Međunarodni plesni festival Orijentalija 2021 Sombor

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Venac Radomira Putnika 2, Sombor

Mesto dešavanja: Scena za decu i mlade Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor

Kontakt

Kontakt: Brankica Ćurčić

Telefon: +381 63 88 87 866

 

plakat-9-medjunarodni-plesni-festival-orijentalija-2021-sombor

 

Turistička organizacija grada Sombora vas poziva na 9. Međunarodni plesni festival Orijentalija, koji će se održati od 01. do 03. oktobra 2021. godine u Somboru.

 

Ovaj međunarodni plesni festival u Somboru održaće se u novoj sali, na Sceni za decu i mlade Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, u organizaciji plesne grupe Inana i UG Artifakt iz Sombora, sa željom da se u Somboru unapredi plesna kultura i da se na adekvatan način promoviše ovaj oblik scenske umetnosti, deo nematerijalnog kulturnog nasleđa i vrsta rekreacije.

Orijentalija umrežava plesače Sombora sa plesnim kolegama iz Srbije i regiona koji zajedničkim snagama našem gradu pokazuju svu lepotu i raznolikost plesa, od standardnih i latinoameričkih plesova, preko hip hopa, zumbe i modernog plesa do orijentalnog plesa.

Festival će biti otvoren u petak 1. oktobra velikim plesnim koncertom koji će biti održan na sceni za decu i mlade Kulturnog centra Laza Kostić Sombor sa početkom u 19:30. 

2. oktobra festival se seli u Svečanu salu mađarske građanske Kasine gde tokom dana plesače očekuju radionice, koje će držati gostujući instruktori: Vanja Marić Kovačević iz plesnog studija Mafdet iz Banja Luke, Gordana Minčić iz škole orijentalnog plesa Anahata iz Beograda i Slađna Kotrljanović iz plesne škole Azar iz Novog Sada. 

Od 20 h publika će moći da uživa u večeri orijentalnog plesa i arapskog folklora, dok je nedelja, 3. oktobar rezervisana za radionicu izrade plesnih kostima i ručno rađenog nakita koju će voditi Vanja Mafdet iz Banja Luke.

Učešće na festivalu potvrdile su brojne plesne grupe i pojedinci iz cele zemlje i zemalja u regionu: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, kao i predstavnici plesnih grupa iz Sombora.

Projekat Orijentalija 2021. podržao je Grad Sombor u okviru Javnog konkursa za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade za 2021. godinu. 

Ulaz na večernje programe festivala je slobodan.

Festival će biti održan uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi tokom njegovog trajanja.

Dobro došli!