Banja Luka Fest 2021 Tvrđava Kastel

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija:

Mesto dešavanja: Tvrđava Kastel, Banjaluka

Kontakt

 

plakat-banja-luka-fest-2021

 

Turistička organizacija Republike Srpske vas poziva na Banja Luka Fest 2021, koji će se održati od 6. do 10. jula 2021. godine na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

 

Prvi Internacionalni muzički festival "Banja Luka Fest" svečano će otvoriti svetski poznat violinista Stefan Milenković, koji će sa kamernim orkestrom Camerata iz Novog Sada izvesti čuveno delo Carla Orfa "Carmina Burana", kao i dela Sindinga, Gershwina, Piazzolle i grupe Queen.

plakat-stefan-milenkovic-banja-luka-fest-2021

 

Pored Stefana Milenkovića, na specijalnoj sceni na otvorenom u tvrđavi Kastel nastupiće Zvonko Bogdan, Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić, čuvena portugalska fado diva Mariza i poslednje večeri festivala Rade Šerbedžija.

 

plakat-zvonko-bogdan-banja-luka-fest

 

Majstor ravničarskog evergrina, Zvonko Bogdan nastupiće u pratnji Velikog tamburaškog orkestra pod upravom Dubravka Isakova. 

 

plakat-amira-medunjanin-banja-luka-fest-2021

 

Amira Medunjanin će u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra izvesti program koji je svojevrsni omaž Tomi Zravkoviću i Silvani Armenulić, a specijalni gost na koncertu biće pijanista svetskog glasa Bojan Zulfikarpašić. 

 

plakat-mariza-banja-luka-fest-2021

 

Čuvena portugalska fado zvezda Mariza pojaviće se na ovom banjalučkom muzičkom festivalu, u okviru svoje slavljeničke turneje, koju je organizovala povodom proslave dve decenije svoje muzičke karijere.

 

plakat-rade-serbedzija-banja-luka-fest-2021

 

Rade Šerbeđija uz orkestar Zapadni kolodvor izvodiće pesme sa njegovog aktuelnog albuma "Ne okreći se, sine", kao i najveće hitove kao što su "Barbara", "Meni se dušo od tebe ne rastaje", "Ni u tvome srcu", "Tvoje nježne godine", "Ne daj se Ines".


Program:

Tvrđava Kastel, Banjaluka

Utorak, 06.07.2021.
20h
Stefan Milenković i kamerni orkestar Camerata

Sreda, 07.07.2021.
20h
Zvonko Bogdan & Veliki tamburaški orkestar RTV

Četvrtak, 08.07.2021.
20h
Amira Medunjanin & Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Petak, 09.07.2021.
20h
Mariza

Subota, 10.07.2021.
Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor

Karte su u prodaji.
Svi koncerti će biti organizovani u skladu sa epidemiološkim merama.

Dobro došli!