Festival studenata Art okupacija 2021 Sombor

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija:

Mesto dešavanja: Trg Svetog Đorđa, Sombor

Kontakt

 

plakat-festival-studenata-art-okupacija-2021-sombor

 

Turistička organizacija grada Sombora vas poziva na Festival studenata "Art okupacija", koji će se održati u subotu, 18. septembra 2021. godine od 17 do 23 časa, na Trgu Svetog Đorđa i u Atrijumu Gradske kuće u Somboru.

 

U svojoj nameri da promoviše savremenu umetnost i podrži mlade umetnike i stvaraoce, Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor pokrenuo je 2017. godine Umetnički festival studenata "Art okupacija", čiji je autor i inicijator Mihajlo Nestorović, glumac i Upravnik Pozorista mladih Novi Sad.

U okviru ovogodišnjeg festivala i u sklopu umetničkog programa nastupiće studenti završnih godina umetničkih akademija - slikari, reditelji, dramski umetnici, muzičari i operski pevači Akademije umetnosti u Novom Sadu s Muzičkog i Likovnog departmana, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Pored bogatog programa namenjenog publici, biće organizovani i programi za učesnike festivala - edukacije koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte.

Dobro došli!