Projekcija filmova ciklusa Filmski klasici 2021 Sombor

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Venac Radomira Putnika 2, Sombor

Mesto dešavanja: Kulturni centar "Laza Kostić"

Kontakt

 

plakat-filmski-klasici-2021-sombor

 

Turistička organizacija grada Sombora vas poziva na 6. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike, koji će se održati od 14. do 16. maja u Mađarskoj Građanskoj Kasini u Somboru.

 

Svečano otvaranje festivala je 14. maja 2021. godine, u 18, časova, a festival će otvoriti izložba originalnih radova Miodraga "Mikice" Ivanovića u Gradskom muzeju u Somboru.

6. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike organizuju Klub ljubitelja stripova Sombor i udruženje "Centar PEB" Sombor, a festival je podržao i Grad Sombor, kao "manifestacija od značaja za grad".

U okviru festivala posetioci će moći da vide dve samostalne izložbe strip autora Miodraga Mikice Ivanovića i Zorana Jankovića - Tom Morrow-a, a biće održana i radionica crtanja stripova za decu i mlade.
Biće održan i Sajam stripova, na kojem će učestvovati gotovo svi domaći strip izdavači, a posetiocima će se predstaviti najnovija strip izdanja, autori i izdavači, kao i rad Kulturnog centra Kikinda na popularisanju stripa kao 9. umetnosti. 

Gosti festivala su strip autori Branislav "Bane" Kerac, Željko Pahek, Miodrag "Mikica" Ivanović, Geza Šetet, Dušan Vukojev "Duda", Miša Radič Mijatović, Spasoje Kulauzov, Zoran Janković, i Tanja Nožica, direktor KC Kikinda."

Dobro došli!