Veče uličnih svirača Dixieland night 2019 Sombor

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Trg svetog Đorđa, Sombor

Kontakt

Telefon: +381 25 434 350

Poseti web sajt Pošalji e-mail

plakat vece ulicnih sviraca dixieland night 2019 sombor

Turistička organizacija grada Sombora vas poziva na Veče uličnih svirača, Dixieland night 2019, koji će se održati u petak, 02. avgusta, u 19h, na Trgu Svetog Đorđa u Somboru.

Centar Sombora na jednu noć vraća se u zlatne dvadesete! Kroz muziku, film i ples, vratićemo se u zlatno doba kabarea, flaper devojaka, svinga i Diksilenda! 

Glavne muzičke zvezde večeri biće Belgrade Dixieland Orchestra, orkestar koji je stekao značajnu evropsku reputaciju i do sada održao više od 500 koncerata širom Evrope. Kao jedini orkestar ove vrste u zemlji, direktno je zaslužan što se Diksilend iznova uzdigao iz pepela, na temeljima koje su decenijama mukotrpno gradili svi džezeri ovih prostora. Belgrade Dixieland Orchestra zajedno sa plesnom školom Ravangrad nastupiće na glavnom trgu u ulici Kralja Petra!

Osim njih na čak 10 balkona nastupiće oko 25 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom! Tačno od 19 časova program na balkonima će upotpuniti Katarina Stojkov, The Hat Matter, Gitart+ , Pero Stojančević, Hot Club OFNS, Bogdan Spasić, Steadys, Deeps trio, Goran Strgar, Zorana Iđuški duo i NS jazz trio!

Osim toga publika će imati priliku da vidi selekciju nemih filmova koji će biti projektovani na fasadama zgrada. Posetioci su takođe pozvani da budu deo diksilend noći u Somboru tako što će doći obučeni u stilu dvadesetih godina!

Budite deo prve diksilend večeri u Somboru!

Dobro došli!