HOTEL IVANOV KONAK

HOTEL IVANOV KONAK
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

Hotelski smeštaj na Lovćenu

Na Ivanovim Koritima nedavno je sagrađen hotel "Ivanov Konak", dostojan imena Ivana Crnojevića, utemeljivača i prvog gospodara podlovćenske Crne Gore i najsvetije crnogorske planine - Lovćen.

hotel_ivanov_konak

Svojom nenametljivom arhitekturom hotel pruža gostima toplinu tradicionalno gostoljubivog crnogorskog ognjišta, ali i komfor evropskih hotelskih standarda.

Dodamo li tome sportske i rekreativne terene, upotpunjena je slika hotela "Ivanov Konak" kao nezaobilazne sportsko-turističke destinacije.

 

Nacionalni park Ivanova Korita

Okolni vidikovci, do kojih vode putevi i trim staze, pogotovo jezerski vrh sa mauzolejom, otvaraju pogled na bajkolike predjele crnogorskog primorja, kamenog katunskog mora i širi pogled u nedogled, preko skadarskog jezera do Podgorice, Rumije i Prokletija.

Hotel je smješten u veličanstvenom ambijentu Ivanova Korita, proglašenog za nacionalni park, oivičenog stoljetnim bukovim i borovim šumama, krunisanim lovćenskom kapom, na čijem se čelu, kao simbol slobode i vječnosti Crne Gore, gordo uzdiže mauzolej Petra II Petrovića Njegoša.

Sa svojih 1.250 metara nadmorske visine, sudarom kontinentalne i mediteranske klime, Ivanova Korita predstavljaju svojevrsnu vazdušnu banju koja podjednako blagotvorno utiče i na dušu i na tijelo posjetilaca.

 

Sobe i apartmani na Lovćenu

Hotel "Ivanov Konak" nudi ugodan smještaj u pet studio apartmana i dvije dvokrevetne sobe sa sopstvenim terasama - vidikovcima.
Sobe su opremljene namještajem u rustičnom stilu, što nudi intimu i toplinu porodičnog doma, ali i komfor koji sa pravom zaslužuje četiri zvjezdice, kojima se za sada "Ivanov Konak" okrunio.

apartman_ivanov_konak

Apartmani i sobe su opremljene televizorima sa satelitskim programom, internet priključkom i mini barom.

 

Sadržaj hotela Ivanov Konak

sala_za_rucavanje_ivanov_konak

Ugodnost boravka upotpunjuje sala za ručavanje sa 60 sjedišta, čijom domaćom atmosferom, pored tradicijom inspirisanog enterijera, dominiraju dva kamina - odžaklije. 

kafe_bar_ivanov_konak

Tu je i kafe bar sa 30 sjedišta i ljetne terase koje mogu primiti 120 gostiju.

U jelovniku dominira tradicionalna crnogorska kuhinja, ali nijesu zapostavljeni ni specijaliteti poznati i priznati širom svijeta, koji obilnošću i kvalitetom zadovoljavaju i najprobirljivije gurmane.

Gostima je na raspolaganju parking za trideset vozila i hotelskim garažnim prostorom. 

Sve ovo upotpunjuju prekrasna dvorišta, šetalište i stoljetna bukova šuma koja se nalazi u zaleđu hotela i koja plijeni nestvarnom prirodnom ljepotom.

 

Kako doći

Hotel je udaljen svega 14 km od Cetinja, 34 km od Kotora, 44 km od Podgorice i isto toliko od Budve. 

Do njega se može doći sopstvenim ili rent-a-car automobilom, taksijem ili autobusom - organizovano u turističkim turama.

Međutim, ljubitelji rekreacije u prirodi, posebno planinari ili osobe koje upražnjavaju brzi hod, u posjetu Ivanovim Koritima se mogu uputiti i pješice jer im nikakvu prepreku neće predstavljati odlazak pješice iz Budve, Kotora, Tivta ili sa Cetinja i Njeguša na Lovćen tj. Ivanova Korita. 

Na pomenutoj dionici postoje obilježene planinske staze i razni seoski putevi.

Mapa