METALFLEX DOO ARILJE

METALFLEX DOO ARILJE
0 zvezdica od 0 glasova

Kontakt

  • Adresa:
    Ive Andrića 1
    31230 Arilje
    Srbija
  • Telefon: +381 63 654 707
  • Fax: +381 31 894 042

Proizvodnja rakije i suvih šljiva

„ZLATNA Biserka“, ime je jedne od najboljih domaćih rakija. Proizvodi je u Milićevom Selu ariljska firma „Metalfleks“. Od prve prezentacije 2003. godine do sada, osvojila je 18 medalja na sajmovima u Novom Sadu, Koštunićima, Beogradu.

Zlatna Biserka rakija, plum brandy

Od Instituta u Frankfurtu na Majni dobili su sertifikat, ali i priznanje da bolje rakije sa prostora bivše SFRJ nije bilo od 1945. godine. A u Kanadi, gde jedino obavljaju ispitivanja prisustva teških metala, nisu mogli da veruju da je količina štetnih materija četiri puta ispod dozvoljene, pa su nekoliko puta ponavljali analizu, objašnjava Nenad Stevanović, suvlasnik i direktor „Metalflexa“.

I mada se to ne bi reklo po skromnoj spoljašnjosti pogona na pola puta Požega - Arilje, u njemu je na najbolji način pomireno tradicionalno i moderno. Rakija se peče na drevni način, ali i uz tehnologiju i recepturu vrhunskih stručnjaka. Čistoći i pitkosti doprinosi postupak odvajanja koštice. Jaka je 45 stepeni, ili, narodski, 18 gradi. Krasi je i luksuzni dizajn.

Boce od 0,70 litara su specijalno naručene, italijanske. Atraktivan je i ostatak pakovanja: domaće kutije i kese. Na dvojezičnoj etiketi (engleski i srpski), piše da je stara deset godina. 
Može se naći u Beogradu, a zasada, u manjim količinama, „Zlatna Biserka“ odlazi put Australije, Amerike, Kanade, Švedske, Mađarske... 


Firma „Metalflex“ u turnusu otkupi 150 tona šljiva (požegače i čačanske sorte) i proizvede oko 21 tonu rakije. Naredne godine planiraju da utrostruče kapacitete, ali i da puste u promet rakiju od jabuke. Imaju u planu da prošire asortiman visokokvalitetnih rakija, kao i izgradnju sušare za šljive. Kadar u koji se uzdaju, Nenadovi sinovi - Dragan i Milan, pripremaju se na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. Inače, „Metalfleks“, čiji je vlasnik Nenadov tast Mileta Đurić, jedna je od prvih privatnih firmi u Arilju (1973. godine). Glavna delatnost do pre 16 godina bila joj je metalna galanterija! 

 

Zlatna Biserka rakija, plum brandy


ARILJSKA „VIJAGRA“
 

SPECIJALITET kuće su i suve šljive punjene orasima i prelivene medom, čija je „prođa“ potpomognuta duhovitom reklamom, Milete Đurića. On ga je, tvrdeći da ima afrodizijačka svojstva, nazvao „ariljska vijagra“. Kako kaže, veliko interesovanje za „srpskom vijagrom“ vlada u Hrvatskoj!

Zlatna Biserka Srpski Biser

Zlatna Biserka Nagrade za rakiju

Mapa