MLJEKARA DULE

MLJEKARA DULE
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

Mlekara u Bijeljini

Mljekara Dule d.o.o. osnovano je 2000. godine u Dragaljevcu u srcu Semberije. Ova moderna mlekara u Bijeljini prerađuje mleko u modernom pogonu sa izuzetno unapređenom tehnologijom i mehanizacijom. 

Higijensku ispravnost i kvalitet mleka i mlečnih proizvoda kontroliše Veterinarski institut Dr Vaso Butozan, Banja Luka.

Mljekara Dule svakodnevno otkupljuje 15.000 litara svežeg, sirovog mleka od preko tri stotine kooperanata sa prostora Semberije i podmajevičkih sela.

Mlečni proizvodi Dule

Mlečni proizvodi Dule mogu se naći u skoro svim gradovima i regijama Republike Srpske, kao i u federalnom delu Bosne i Hercegovine i području Brčko distrikta.

S obzirom da proizvodnja ove mlekare ima konstantan rast dnevne prerade mleka, Mljekara Dule ima veliki potencijal za plasman mleka i mlečnih proizvoda na širem tržištu.

Pasterizovano mleko

Pasterizovano mleko je podvrgnuto procesu pasterizacije, koja obezbjeđuje uništavanje svih patogenih mikroorganizama u mleku, a da se pri tome ne menja sastav, ukus i prehrambena vrijednost.

pasterizovano_mleko_u_kesi_1l_proizvodjac_mljekara_dule 
Pasterizovano mleko se pakuje u folija kese od 1l.

Sir Dule

Sir Dule je meki, beli punomasni sir u salamuri, koji se proizvodi od mleka dobrih hemijskih i senzornih osobina i dobrog mikrobiološkog kvaliteta.

Sir Dule ima visoku hranljivu vrednost, prijatno kiselo slani ukus i glatku strukturu, bez rupica. Sadrži 15.5% mlečnih masti. 

sir_dule_punomasni_meki_beli_sir_proizvodjac_mljekara_dule
Sir Dule se prodaje u pakovanjima od 450g, 950g i 5 kg.

Sveži kravlji sir Dule

Sveži kravlji sir spada u grupu mekih sireva. Proizveden je od delimično obranog mleka, uz dodavanje sirila i soli. Sveži kravlji sir ima prijatan mlečni ukus. Sadrži 5.2% mlečnih masti.

svezi_sir_dule_meki_kravlji_sir_proizvodjac_mljekara_dule
Sveži kravlji sir Dule se pakuje u plastične posude od 500g, 1kg i 5kg.

Surutka Dule

Surutka nastaje pri proizvodnji svežeg sira. Najvažnije komponente surutke su belančevine koje obezbeđuju organizmu visok nivo energije i ubrzavaju sintezu mišićnih proteina.

Surutka Dule je idealna namirnica, naročito za starije osobe, trudnice i sportiste. S obzirom da izuzetan prirodni antioksidans, vrlo je korisna u postupcima lečenja i obnavljanja jetre.

surutka_dule_pet_flas_2l_proizvodjac_mljekara_dule
Surutka Mljekare Dule se pakuje u PET flaše od 2l.

Kajmak Dule

Kajmak je fermentisani mlečni proizvod, dobijen sličnim postupkom kao i pavlaka, pri čemu se vrši znatnije separisanje mlečne masti.

Kajmak Mlekare Dule ima 30% mlečne masti, žućkaste je boje, karakterističnog uskusa i lako se maže na hleb, vrući tost ili kiflu.

kajmak_dule_poznaces_ga_lako_mljekara_dule 

Kajmak Dule se pakuje u plastične čaše od 450g.

Pavlaka Dule

Pavlaka je takođe fermentisani mlečni proizvod, koji je pasterizovan i homogenizovan. Ovaj mlečni proizvod se dobija separacijom mlečne masti. Pavlaka Dule sadrži 13.0% masti, ima belo-žućkastu boju i veoma je ukusna.

pavlaka_dule_plasticna_casa_180g_proizvodjac_mljekara_dule
Pavlaka Mlekare Dule se pakuje u plastične čaše od 180g, 410g, 900g i 5kg.

Jogurt Dule

Gusto tečni jogurt sa 2.8% mlečnih masti je fermentisani mlečni proizvod, blagog kiselog ukusa.

Visok kvalitet jogurta obezbeđuje tehnološki proces koji podrazumeva kvalitetno, prirodno mleko uz dodate starter kulture.

jogurt_dule_proizvodjac_mljekara_dule

Jogurt Dule se pakuje u PET flaše od 0,5l i 1l, i plastične čaše od 180ml.

Jogurt light

Jogurt light je niskokaloričan i sadrži samo 1,6% mlečnih masti.

jogurt_light_proizvodjac_mljekara_dule

Ovaj hranljiv mlečni proizvod, blagog ukusa, pakuje se u PET folije od 1l, kao i u PET flaše od 1l.

Mapa