PLAVNICA ECO RESORT SKADARSKO JEZERO

PLAVNICA ECO RESORT SKADARSKO JEZERO
5 zvezdica od 7 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Nacionalni park Skadarsko jezero
  81000 Podgorica
  Crna Gora
 • Telefon: +382 20 443 700
 • Telefon: +382 20 443 702
 • Telefon: +382 20 443 701
 • Fax: +382 20 443 701
 • Pošalji e-mail

Turistički kompleks na Skadarskom jezeru

 

Smješten na obali Skadarskog jezera, u prstenu živih voda, u neposrednoj blizini Podgorice, reprezentativni turistički kompleks “Plavnica” se prostire na bezmalo 20 hektara od čega je 7 hektara brižljivo uređeno i stavljeno u funkciju.

"Ko samo jedanput dođe na Skadarsko jezero, obiđe ga i posjeti kompleks “Plavnicu”, više neće sanjati daleka i egzotična mjesta, jer sve što treba vidjeti i doživjeti, nalazi se baš ovdje, na dohvat ruke."

 

eco-resort-plavnica-skadarsko-jezero

 Ima posebno povoljan komunikacijski položaj: u neposrednoj je blizini magistralnog puta Podgorica – Petrovac, željezničke pruge Beograd – Bar i međunarodnog aerodroma „Podgorica“.

Bajkoviti i čudesni svijet Skadarskog jezera, živopisni i neobični krajolici, pitoreskna ribarska naselja, srednjevjekovni gradovi i utvrde, drevni manastiri, bogata duhovna i kulturno-istorijska baština: sav taj nemjerljivi potencijal Jezera, po prvi put je objedinjen i znalački pretočen u jedinstvenu i sasvim ekskluzivnu turističku ponudu velelepnog kompeksa “Plavnica”.


eco-resort-plavnica-skadarsko-jezero-apartmani

Kompleks je projektovan skladno i funkcionalno, tako da sa lakoćom može da prihvati velike grupe turista i posjetilaca, a da istovremeno svojim ekskluzivnim sadržajem u potpunosti udovolji i najzahtjevnijem gostu koji želi poseban tretman, vrhunski servis i sasvim intiman doživljaj jezera.

Brojna zdanja i objekti koji se harmonično prepliću i sadržajno dopunjuju, čine jedinstvenu ambijentalno-graditeljsku cjelinu koja plijeni elegancijom i prefinjenom likovnošću.

Pod raskošnom jezerskom rasvjetom kroz čitav kompleks Plavnice šire se uređena šetalista uz obalu i oveće parkovske površine, koje rastinjem i zelenilom oplemenjuju prostor i boravak na otvorenom čine posebno ugodnim.

U ovom jedinstvenom turističkom kompleksu posjetiocima i gostima na raspolaganju su dva ekskluzivna restorana, četiri prostrana i luksuzna apartmana, konferencijska sala, otvoreni bazen sa amfiteatrom, uređena šetališta, kao i čitav niz zanimljivih sadržaja koji će zagolicati maštu i naterati Vas da istražujete granice zadovoljstva I da se prepustite čarima boravka na Plavnici u prelijepom i jedinstvenom ambijentu na Skadarskom jezeru.

U okviru kompleksa nalazi se i dobro marina opremljena sa 100 vezova, a “Plavnica” poseduje i sopstveni panoramski brod dužine 40 m. 

 

Apartmani kompleksa Plavnica

apartman-eco-resort-plavnica-skadarsko-jezero

Na samoj obali jezera, u centralnom zdanju kompleksa „Plavnica“, smještena su četiri prostrana i luksuzna apartmana: „Jelena“, „Ksenija“, „Vjera“ i „Zorka“.

Apartmani su visokostandardizovani i obuhvataju izuzetno opremljen dnevni boravak, odvojenu spavaću sobu i kupatilo sa đakuzijem.

Šarmu i eleganciji unutrašnjeg uređenja nenametljivo doprinosi prefinjeni mobilijar, maštovita rasvjeta i plemeniti materijali za dekoraciju. Posebno plijeni funkcionalnost i organizovanost prostora koji je u potpunosti primjeren potrebama visokozahtjevnog gosta.

Sve prostorije su bešumno klimatizovane, u dnevnom boravku se nalazi mini bar i priručna kuhinja. Apartmani raspolažu direktnom telefonskom linijom, internetom, kao i sa dva plazma televizora u dnevnom boravku i spavaćoj sobi na kojima je moguće pratiti bogat satelitski program.

 

Restoran Plavnica

restoran-plavnica-skadarsko-jezero

Restoran Plavnica Skadarsko jezero otmen restoran u kolonijalnom stilu

Na samoj obali, na preljepo uređenom pristanu, gnjezdi se centralno zdanje kompleksa u kome se nalazi, pored ostalog, i otmjeni restoran visoke kategorije. Dizajniran u kolonijalnom stilu sa prostranim sjenovitim tremovima, ovaj restoran pruža pun komfor za 350 gostiju.

Plavnica njeguje sasvim osoben gastronomski pristup sa ambicijom da zadovolji svu različitost ukusa i navika. Na meniju su zastupljeni probrani domaći i specijaliteti internacionalne kuhinje, etno-jela spremljena na tradicionalan način, vrhunski roštilj, plodovi mora, raznovrsna jezerska i morska riba, kao i vrhunska domaća i strana vina.

 

Restoran Rotonda

restoran-rotonda-skadarsko-jezero

 

U drugom dijelu kompleksa, u blizini riječice i prekrasnog kamenog mosta, izdiže se moćna kula sa ogromnom pečurkom: restoran-bar “Rotonda”. U pivnici i piceriji gosti mogu da objeduju brzo i nekonvencionalno uživajući u jezerskim prizorima i preljepim zalascima sunca nad Plavnicom.

 

Amfiteatar i bazen kompleksa Plavnica

bazen-plavnica-eco-resort

 

Posebnu atrakciju na „Plavnici“ predstavlja maštovito organizovan, neobičan i sasvim originalan amfiteatar koji se gotovo organski uklapa u ambijent jezera. On sasvim smisleno i graditeljski lucidno okružuje glamurozni bazen iz čijeg središta izranja muzička bina na kojoj se tokom čitave sezone, iz noći u noć, organizuju prestižne muzičko zabavne priredbe, koncerti, modni vikendi i revijalni programi.

Ovdje ćete u vrelim ljetnjim noćima pronaći najbolji ugođaj, probuditi svoja čula i sa dragim osobama uživati u koktelima koji neodoljivo hlade i asociraju na vrelu ljetnju avanturu... I ljubav, naravno. 

 

Brod restoran Plavnica

brod-restoran-plavnica-skadarsko-jezero

 

Turističko-ugostiteljski kompleks “Plavnica” iz svoje izuzetno osmišljene i raznovrsne ponude prilagođene najvišim standardima i trendovskim zahtjevima modernog turističkog tržišta, između ostalog, posebno izdvaja sasvim ekskluzivne i valjano organizovane brodske ture po Skadarskom jezeru.

Brod restoran Plavnica organizuje:

 • Organizovanje krstarenja Skadarskim jezerom
 • Muzičko-zabavni i revijalni programi
 • Modne revije
 • Izložbe
 • Poslovni ručkovi i večere
 • Cocktail party
 • Prezentacije
 • Venčanja
 • Rođendanska slavlja
 • Ornitološke ture – posmatranje ptica


skadarsko-jezero-plavnica-eco-resort

U pravu malu avanturu otkrivanja bajkovitog jezerskog prostranstva, zainteresovane goste, ostale posjetioce i organizovane grupe, povešće moderan panoramski restoran-brod “Plavnica”. Projektovano namjenski, skladno i funkcionalno, ovo izuzetno plovilo katamaranskog tipa, dugo bezmalo 40 m, može sa lakoćom da prihvati i ukrca i do 250 putnika, da ih u brodskom restoranu domaćinski ugosti i usluži, krstareći kroz živopisne jezerske krajolike.

U ugodnoj i opuštenoj vožnji putnici će uživati u jezerskim pejzažima, u prizorima starih, napuštenih ribarskih naselja, srednjevjekovnih gradova i utvrda, u brojnim malim ostrvima, čitavom arhipelagu tzv. ”gorica” na kojima vjekovječe drevni manastiri koji svojom ljepotom i duhovnošću svjedoče o nemerljivoj kulturno-istorijskoj baštini Zete i svekolike Crne Gore.

Organizovane grupe i agencije mogu po želji da ugovore itinerer, posebnu brodsku turu, i da obiđu najatraktivnije dijelove i lokacije na Skadarskom jezeru.