SIMPO ŠIK KURŠUMLIJA

SIMPO ŠIK KURŠUMLIJA
5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

Prerada drveta

Simpo ŠIK d.o.o. osnovan je 11.02.2010. godine kao zavisno preduzeće u okviru kompanije Simpo a.d. Vranje.

Bavi se preradom drveta i proizvodnjom repromaterijala za drvnu industriju i građevinarstvo.

 

 

Danas je proizvodnja organizovana u pilani, fabrici parketa, masivu, fabrici šper ploče, fabrici sirovog lesonita i fabrici oplemenjnog lesonita.
 
Osnovni prozvodni program čine: lesonit (sirovi i oplemenjeni), bukova rezana građa, šper ploča (stolarska i vodootporna), bukovi elementi i parket, koji se proizvode u skladu sa standardima SPRS ISO 9001:2008. 

Proizvodi Simpo ŠIK-a prisutni su na tržištu Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Italije, Nemačke, Švedske, Belgije, Maroka, Grčke, Holandije, Rumunije i Mađarske a u planu je i osvajanje tržišta ostalih evropskih zemalja.

 

Lesonit

Rekonstruisana fabrika Lesonita počela je sa radom 18. aprila 2011. godine. Proces proizvodnje vrši se mokrim postupkom, a fabrika Lesonita proizvodi 124 tone lesonit ploča na dan.

lesonit

Proizvodni program čine tvrdi i ekstra tvrdi lesonit.

Na zahtev kupca proizvodimo i: 

lesonit_krugovi

 • Lesonit krugove prečnika do 1.700 mm
 • Lesonit ploče sa oborenim ivicama


Oplemenjeni lesonit

Kapacitet proizvodnje proizvodne hale oplemenjenog lesonita je 10.000 m² oplemenjenih lesonit ploča u jednoj smeni.

Proizvodni program ovog pogona čine jednobojni oplemenjeni lesonit (u raznim nijansama) i štampani oplemenjeni lesonit (u raznim dezenima). 

oplemenjeni_lesonit

Oplemenjivanje lesonit ploča vrši se isključivo materijalima na vodenoj bazi, a sve u cilju poštovanja najviših ekoloških standarda i zaštite životne sredine, svih debljina.

 • Oplemenjeni lesonit bele boje
 • Štampani oplemenjeni lesonit

U Simpo ŠIK-u se proizvodi jednobojni oplemenjeni lesonit bele boje a postoje i mogućnosti za proizvodnju ostalih nijansi (sive, vanila, crne itd.). 

Što se tiče štampanog oplemenjenog lesonita postoje mogućnosti za proizvodnju sledećih dezena: hrast, orah, crvena bukva, bela bukva, anigre, svetli hrast, nova bukva, trešnja, jabuka, javor, wenge.


Šper ploča

Šperana je jedina fabrika u regionu koja se bavi proizvodnjom bukove šper ploče, koja je najvišeg kvaliteta i prilagođena standardima EU. Godišnji kapacitet iznosi 3.000 m³ šper ploče.

bukova_stolarska_sper_ploca

Drvo koje kupujemo posečeno je u skladu sa principima održivog razvoja jer Simpo ŠIK poseduje FSC sertifikat. Sve sirovine i repromaterijali koje koristimo poseduju odgovarajuće ateste da su proizvedeni prema ekološkim standardima.

 • Bukova normalna šper ploča - stolarska

sper_ploca_blazujka

 • Vodootporna šper ploča - Blažujka


Bukov parket

Proizvodni program Parketare čini bukov parket (pareni i nepareni) koji se proizvodi u dve klase: standard i rustik i lamelni parket hrast. Debljina parketa je 22 mm.

bukov_parket

 • Bukov parket Standard
 • Bukov parket Rustik
 • Lamelni parket Hrast


Bukova rezana građa

Proizvodni program Pilane obuhvata izradu bukove rezane građe, bukovih elemenata i paleta, a proizvodni kapacitet iznosi 90 m³ trupaca dnevno ili 21.150 m³ godišnje.

bukova_rezana_gradja

 • Bukova rezana građa
 • Bukovi elementi
 • Palete

 

Obrađeni bukovi elementi

Proizvodna hala Masiva sa aneksom i krojnicom zauzima površinu 3.840 m². Bavi se prizvodnjom obrađenih bukovih elemenata i raznih finalnih proizvoda od punog drveta.

 

Mapa