Societe Generale Banka

Societe Generale Banka
0 zvezdica od 0 glasova

Kontakt

  • Adresa:
    Bulevar Zorana Đinđića 50
    11070 Beograd Novi Beograd,
    Srbija
  • Telefon: +381 11 3011 555

Societe Generale osnovana je 4. maja 1864. godine u Francuskoj, dekretom koji je potpisao Napoleon III. Tada je banka osnovana kao akcionarsko društvo sa ciljem da unapređuje privredu, podstiče ekonomski rast, investira u industriju i razvija komunikacije i socijalni duh.

Za gotovo 150 godina postojanja, Societe Generale Group imala je vitalnu ulogu u ekonomiji, postavši jedna od vodećih svetskih bankarskih grupa. Zasnovana na univerzalnom bankarskom modelu, Societe Generale grupa kombinuje finansijsku stabilnost sa strategijom održivog razvoja, dok joj je cilj da bude referentna banka kada govorimo o odnosu prema klijentima, prepoznata na tržištima na kojima operiše, bliska klijentima, izabrana zbog kvaliteta i posvećenosti svojih timova.

Prisutni smo u 76 zemalja, sa više od 32 miliona klijenata koje uslužuje preko 154.000 zaposlenih širom sveta. Timovi Societe Generale nude savete i usluge fizičkim licima, korporativnim i drugim klijentima.

Societe Generale je na domaćem tržištu prisutna od 1977. godine, kada je banka otvorila predstavništvo u Beogradu. Societe Generale Yugoslav Bank osnovana je 12. februara 1991. godine, kao prva banka u zemlji sa većinskim stranim kapitalom. Od tada pa nadalje, banka je neprestano prisutna na srpskom tržištu, nudeći svoje usluge korporativnim klijentima.

Banka 2001. godine donosi stratešku odluku da proširi svoje aktivnosti na rad sa fizičkim licima, i tako postaje univerzalna banka. Tokom decembra 2001. godine otvaraju se prve četiri ekspoziture u Beogradu za rad sa stanovništvom. Societe Generale Srbija beleži konstantan rast u Sektoru za rad sa stanovništvom i u 2013. godini ima mrežu od 107 ekspozitura u gradovima širom Srbije.

Reputaciju vodeće banke na domaćem tržištu, Societe Generale Srbija je stekla svojim profesionalizmom, kvalitetnim uslugama i timskim duhom, zasnovanim na standardima Societe Generale grupe.

Mapa