SOKO INŽINJERING DOO

SOKO INŽINJERING DOO
5 zvezdica od 6 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Bulevar Arsenija Čarnojevića 125, 11070 Novi Beograd
  Partizanski put bb (Industrijska zona), 22314 Krnješevci
  Stara Pazova
  Srbija
 • Telefon: +381 11 6351 920
 • Telefon: Tel: +381 22 2150 741
 • Telefon: Tel: +381 22 2150 719
 • Fax: +381 11 6351 920
 • Pošalji e-mail

Rashladna i klima oprema

Tehnički i ekonomski kadar koji je bio deo preduzeća Soko iz Mostara, a koji je egzistirao u Beogradu formirao je 1992. godine samostalnu firmu za proizvodnju rashladne i klima opreme pod nazivom Soko inžinjering.

 

multipack_agregatiMultipack agregati

 

Već posle godinu dana rada, preduzeće Soko inžinjering iz Beograda, uspelo je da proizvede sopstvene klima i rashladne uređaje na bazi sopstvene konstrukcije i tehnologije.


Klimatizacija, grejanje i hlađenje

Danas, kompanija Soko inžinjering izvodi standardne i najizazovnije zahteve investitora iz oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja. U svom proizvodnom programu imamo opremu za klimatizaciju, što obuhvata proizvodnju klima komora, klima ormana, agregata i kanala za distribuciju vazduha, kao i opremu za hlađenje, što obuhvata rashladne komore – hladnjače, rashladne vitrine za supermarkete i agregate. Proizvodnja se odvija u fabrici od 4.000 m² u Krnješevcima, nedaleko od Beograda.

Soko Inženjering Multipack agregatiMultipack agregati

 

Ovlašćeni distributer Johnson Controls

Od januara 2010. godine, Soko inžinjering je postao ovlašćeni distributer za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, svetske kompanije Johnson Controls, koja obuhvata brendove York, Sabroe, Frick i Johnson Controls. Soko inžinjering uz stratešku saradnju sa kompanijom Johnson Controls ima snažne kapacitete da zadovolji najzahtevnije potrebe investitora iz oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja, što se ogleda kroz projektovanje, isporuku i instalaciju visoko kvalitetne opreme.

elektro_upravljacki_ormaniElektro-upravljački ormani

 

Industrijsko hlađenje

Stručnjaci Soko inžinjeringa uz partnerstvo sa Johnson Controls-om i Sabroe-om, kao vodećim svetskim brendom iz oblasti industrijskog hlađenja i amonijačnih instalacija, poseduju sve neophodne kapacitete da u potpunosti odgovore na sve potrebe investitora kroz kvalitetno projektovanje i izvođenje najoptimalnijih rešenja.

 

Klima komore u higijenik izvedbi

Klima komore u higijenik izvedbi namenjene su za pripremu vazduha visoke klase čistoće, za ventilaciju i klimatizaciju čistih prostora kao što su bolnice, farmaceutska, prehrambena, elektronska industrija i sl.

modularne_klima_komore
Proizvode se u 19 standardnih veličina za područje primene od 1.000 m³/h do 100.000 m³/h.

Obzirom na način montaže dostupni su u  horizontalnoj, spratnoj, vertikalnoj i paralelnoj izvedbi, a s obzirom na mesto montaže mogu biti namenjeni za unutrašnju ili vanjsku ugradnju.

 

Bazenske klima komore

Bazenske klima komore namenjene su za održavanje klimatskih uslova u zatvorenim bazenima, koji će kupačima pružiti što je moguće bolji ugođaj tokom cele godine, ali ujedno i zaštititi konstrukciju bazenskog prostora od ubrzanog propadanja.

bazenske_klima_komore
Glavni zadatak ovih uređaja je odvođenje vlage iz prostora, održavanje željenih parametara vazduha (t, φ), kao i pružanje potrebne količine svežeg vazduha, vodeći računa o maksimalnom iskorišćenju energije.

 

Energetski efikasni sistemi klima komora

Energetski efikasni sistemi klima komora  - eEf+ sistem je integrisan klimatizacioni uređaj. On spaja grejanje, hlađenje, vlaženje, odvlaživanje,  iskorišćenje otpadne toplote vazduha i upravljačku strategiju u jednu komponentu. Glavni zadatak ovih uređaja je da obezbede visok nivo kvaliteta unutrašnjeg vazduha, a u isto vreme da obezbede maksimalnu uštedu energije.

 

AirCalc

AirCalc++  je računarski program za izbor i proračun klima komora. Ovaj programa omogućava lagan i brz način izbora odgovarajuće veličine, tipa i sastava klima komore, prema zadanim parametrima i uslovima.
Mnogobrojne opcije i mogućnosti koje se nude, olakšaće i ubrzaće postupak kreiranja klima komore, a integrisani proračuni pružiće niz vrednih i neophodnih podataka o uređaju.

 

Kanali za distribuciju vazduha

Kanali za distribuciju vazduha su važan deo sistema za ventilaciju i klimatizaciju i obzirom na njihovu funkciju, oni značajno utiču kako na cenu, tako i na utrošenu energiju.

U sklopu svog proizvodnog programa Soko inžinjering nudi: 

 • Pravougaone kanale
 • Spiro kanale
 • Fazonske elemente 
 • Kanalske prigušivače buke

 

Modularne rashladne komore

Modularne rashladne komore su namenje za rashlađivanje i čuvanje prehrambenih proizvoda u svežem ili smrznutom stanju. Mogu da se koriste i za rashlađivanje i izlaganje pića.

 

modularne_rashladne_komore

Modularne rashladne komore 

Pogodne su za sve objekte gde moraju da budu zadovoljeni HACCP standardi. Sertifikovane prema NSF međunarodnom standardu / American National Standard, namenjenom isključivo opremi koja se koristi u prehrambenoj industriji.

Soko Inženjering Rashladne vitrine za supermarketeRashladne vitrine za supermarkete

 

 • Trgovinske radnje
 • Mesare
 • Pogone za preradu mesa
 • Restorane
 • Pekare
 • Piljare
 • Kuhinje
 • Benzinske pumpe

 

Sistem polica i kuka

Sistem polica i kuka se koristi za čuvanje i skladištenje prehrambenih proizvoda u rashladnim komorama, trgovinama i pekarama, kuhinjama, restoranima, mesarama, piljarama, što znači, tamo gde moraju biti zadovoljeni HACCP standardi.

sistemi_polica_i_kuka

Sistemi polica i kuka su samostojeći i ne zahtevaju nikakvo dodatno pričvršćivanje. Montiraju se na ravnu, čvrstu podlogu sa mogućnošću dodatnog finog podešavanja (+/- 20mm).

 

Kontakt

Fabrika 

Partizanski put bb (Industrijska zona),
22314 Krnješevci

Tel: +381 22 2150 719

proizvodnja@sokoing.rs

Servis 

Partizanski put bb (Industrijska zona),
22314 Krnješevci

Tel: +381 22 2150 741
servis@sokoing.rs