SOL SRBIJA DOO

SOL SRBIJA DOO
5 zvezdica od 5 glasova

Kontakt

Distribucija medicinskih i tehničkih gasova

Kompanija Sol proizvodi i distribuira kiseonik, azot, argon, vodonik, ugljen dioskid, acetilen, azot-oksid, helijum, gasne smeše, gasove za hlađenje, medicinske gasove, specijalne gasove i gasove visoke čistoće.

gasovi_i_gasne_smese_sol_srbija

SOL Grupa osnovana je 1927. godine u Monci, doživela je naglu ekspanziju od 60-ih, a danas je sedma grupa u Evropi na tržištu tehničkih gasova sa procenjenim udelom u tržištu Italije od 16%.

fumigacija_ugljen_dioksidom_za_silose_sol_srbija

U poslednjoj deceniji SOL grupa je proširila svoje aktivnosti van granica Italije, širom EU i Balkana. Danas poseduje fabrike u Italiji, Holandiji, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Albaniji, Bosni, Bugarskoj i Srbiji, a vrši prodaju i u Švarcajskoj.

U 2012. godini SOL grupa zaradila je 583 miliona evra, zapošljava više od 2200 radnika i ima više od 40000 zadovoljnih mušterija.


gasne_smese_za_hemijsku_industriju_i_farmaciju

Kada se osvrnemo možemo reći da su sledeći aspekti najviše uticali na naš današnji uspeh:

 • Brza i tesna saradnja sa našim mušterijama
 • Sposnost da uvek budemo korak ispred drugih, da predvidimo evoluciju na tržištu i njegove potrebe
 • Čvrsta odlučnost da naša Grupa napreduje, praćena brižljivim menadžmentom naših finansijskih resursa
 • Konstantna istraživanja prilika za promenu, inovaciju i napredak​

 

Gasovi i gasne smeše 

Na ovom polju korisnici proizvoda SOL Grupe su univerziteti, instituti za istraživanje i laboratorije kao i kompanije aktivne u oblasti elektronike. Svi oni teže kvalitetnim proizvodima i opremom koji odredjuju ishod dugih i skupih istraživanja i efikasnost dobijenih produkata.

SOL nastoji da poboljša karakteristike svojih proizvoda, čistoću gasova kojim snabdeva laboratorije i industriju elektronike, preciznost i stabilnost smeša, kvalitet opreme za kriogenetiku i regulaciju protoka gasadistribuciju tečnog helijuma za uređaje na polju superprovodnosti i nuklearne fizike.

Široka ponuda gasova i gasnih smeša su osnovni elementi na kojima SOL bazira promociju svojih proizvoda svim klijentima iz ove oblasti.

gasne_smese_za_metalopreradu_sol_srbija

 • Kiseonik
 • Azot
 • Argon
 • Vodonik
 • Ugljen dioskid
 • Acetilen
 • Azot-oksid
 • Helijum
 • Gasne smeše
 • Gasovi za hlađenje
 • Medicinski gasovi
 • Specijalni gasovi
 • Gasovi visoke čistoće

 

Medicinski gasovi 

SOL Grupa proizvodi i distribuira bolnicama medicinske gasove čiji kvalitet je u saglasnosti sa Italijanskom i zvaničnom evropskom farmakopejom. SOL Grupa se ponosi svojim više od 50 godina dugim iskustvon na polju medicinskih gasova i njihove distribucije javnom i privatnom bolničkom sektoru.

medicinski_gasovi_sol_srbija

U toku godina uočili smo nove potrebe medicinske industrije na koje nastojimo da odgovorimo istraživanjem i razvojem novih tehnologija. Među našim klijentima su i neke od najpoznatijih Evropskih bolnica sa kojima smo ostvarili odnos baziran na maksimumu saradnje i težnje za najboljim i najbezbednijim nivoom usluga.


Tehnički gasovi

U oblasti energetike i industrijskom sektoru korisnici su proizvodne kompanije aktivne u osnovnim industrijskim sektorima. Njima su ponuđena tehnološki najnaprednija rešenja za proizvodnju dobara i usluga.

fertigacija_anhidrovanim_amonijakom_agrisol_sol_srbija

Pravilna upotreba tehničkih gasova i uvođenje inovativnih tehnologija omogućuju kompanijama da uštede energiju, povećaju automatizaciju, optimalne radne uslove, smanjenje troškova i uticaj na okolinu, povećanje kvaliteta i bezbednosti.

SOL grupa je u mogućnosti da im ponudi gasove i neophodnu opremu, materijale i tehnologiju, za sve potrebe na polju tehničkih gasova.
 

Tečni azot

Korisnici SOL grupe aktivni na ovom polju moraju da zadovolje potrebe mušterija koji sve više karakteriše težnja za prirodnim i bezbednim, dostupnošću i širini ponude, praktičnošću. SOL istraživanja rezultirala su rešenjima koja će našim klijentima omogućiti da povećaju kvalitet svojih proizvoda.

gasovi_i_gasne_smese_za_pakovanje_hrane_sol_srbija

Da bi se dobili kvalitetniji proizvodi od onih dobijenih tradicionalnim metodom, mnoge vrste hrane se duboko zamrzavaju koristeći tečni azot ili ugljen dioksid, druge se pakuju u azotno kontrolisanom okruženju što očuvava nihove estetske i organske karakteristike.

Sadnice i biljke se tretiraju u staklenicima bogatim ugljen dioksidom da bi se poboljšao i ubrzao njihov rast, dok se riba izlaže intenzivnom razmnožavanju koristeći kiseonik.

kriogeno_mlevenje_kafe_sol_srbija

Začini i kafa se melju na jako niskim temperaturama koristeći tečni azot da bi zadržali aromu i kvalitet.
 

Tretman industrijskog otpada

Razvoj i ekonomski progres modernog industrijskog društva moraju da garantuju smanjenje i kontrolu uticaja na okolinu, stoga čitavo društvo teži proizvodnim tehnologijama sa niskim štetnim uticajem i povećanju efikasnosti sistema za tretman otpadnih voda pre njihovog vraćanja u prirodnu sredinu.

gasovi_i_gasne_smese_za_energetiku_i_zivotnu_sredinu_sol_srbija

SOL Grupa nudi inovativne tehnologije za tretman industrijskog otpada i otpada domaćinstava - tečnog, čvrstog ili gasovitog - koristeći svoje tehničke gasove koji su u saglasnosti s važećim propisima. 

 

Industrijsko čišćenje 

Sistem za čišćenje koji koristi suv led (čvrsti CO2 u peletima). Prljavština se uklanja tako što je čvrsti CO2 čini lomljivom i zahvaljujući mehaničkom uticaju peleta. Karakteristika čvrstog CO2 je da se iz čvrstog stanja direktno pretvara u gasovito ne ostavljajući za sobom nikakav otpad. Zahvaljujući ovome moguće je očistiti proizvodne pogone bez dodatnog utroška vremena na rasklapanje i sklapanje delova.

kriogeno_ciscenje_dryblast_sol_srbija

Zbog efikasnosti kriogenike u otklanjanju prljavštine, brzine i apsolutne bezbednosti po prirodnu sredinu, danas se iz ekonomskih i ekoloških razloga CO2 blasting izdvaja kao najkompetetivnija tehnika.

SOL je CO2 blasting omogućio velikom broju kompanija za razne namene, od čišćenja fasada i spomenika, preko prodaje ili iznajmljivanja opreme ili za potpuno čišćenje od strane specijalista.