TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE DOLJEVAC

TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE DOLJEVAC
5 zvezdica od 9 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Omladinska 6
  18410 Doljevac
  Srbija
 • Telefon: +381 18 415 14 56
 • Pošalji e-mail
 • Radno vreme

  Ponedeljak 10:00 - 19:00
  Utorak 10:00 - 19:00
  Sreda 10:00 - 19:00
  Četvrtak 10:00 - 19:00
  Petak 10:00 - 19:00
  Subota 10:00 - 19:00
  Nedelja 10:00 - 19:00

Opština Doljevac

Opština Doljevac se nalazi na prostoru jugoistočne Srbije u okviru južnog Pomoravlja. Geografski teritorija opštine Doljevac obuhvata deo plodne južnomoravske doline između gradova Niša i Leskovca, odnosno južni deo Niške i severni deo Leskovačke kotline koje su u njenom središnjem delu povezane poznatim Korvingradskim tesnacem. 

Ovaj interesantan prirodni prolaz kroz koji se provlače Južna Morava, železnička pruga i druge saobraćajnice čine najistureniji obronak planine Seličevice na kome se sa istočne strane nalaze ostaci drevnog srednjovekovnog grada Koprijana.
 
Opština se graniči sa opštinom Merošina i niškom gradskom opštinom Palilula na severu, sa opštinom Gadžin Han na istoku, opštinom Leskovac na jugu i opštinom Žitorađa na zapadu.

Akva-turizam u opštini Doljevac                                         

Srbija polako postaje sve popularnija Akva destinacija. Iako u Srbiji ne postoji more na kome bi ljudi provodili tople letnje dane, za to su u početku služila brojna jezera i reke, a u novijem periodu sa porastom avanturističkog duha turista i mogućnosti izgradnje istih, akva parkovi dobijaju na velikom značaju. 

Ranije su akva-parkovi služili samo za one turiste sa "dubokim" džepom. Međutim, danas su ovi turističko rekreativni kompleksi pristupačni i dostupni svima.

Veliki deo godišnje zarade akva parkova u suštini ide na njihovo održavanje i nova ulaganja koja su svakako neizbežan vid turističke ponude i upravo ono što jedan akva park čini drugačijim i atraktivnijem od drugog. 

malo_ostrvo_u_sred_bazena_akva_park_doljevac

Pored toga što predstavljaju nezaobilaznu turističku atrakciju, i te kako promovišu regiju u kojoj se nalaze, svojim postojanjem i posećenošću doprinose kako privrednom, tako i turističkom razvoju lokalne sredine u kojoj se nalaze. 

Turistički najaktraktivniji i najrasprostranjeniji akva park jeste u Aranđelovcu, zatim Akva park u Jagodini, Sokobanji i akva park novijeg datuma, godine 2016. otvoren je u Doljevcu. 

Akva park Doljevac

Po površni na kojoj se prostire sportsko rekreativni kompleks Akva parka u Doljevcu, svega 3 hektara – ovaj akva park spada u red manjih ali svojim izgledom i atraktivnošću doprinosi tome da sa sigurnošću možemo reći da je Akva park u Doljevcu najlepši akva park na jugu Srbije.

akva_park_doljevac_u_sezoni_pun_posetioca
 
U Doljevcu je 11. jula 2016. godine počeo sa  radom jedan od najlepših akva parkova u okolini. Sadržajnost ovog sportsko-rekretivnog kompleksa je raznolika, tako da broji 4 bazena, tačnije: polu-rekreativni bazen, dečiji bazen, bazen sa toboganima, prelivni bazen ili takozvani "bazen osmicu" u kome se nalaze dve savremene aktrakcije i to wet buuble i lopta koja proizvodi veštačke talase visine i do 1,40m. 

akva_park_doljevac_bazen_sa_toboganima

Takođe, obezbeđena su parking mesta za posetioce i to za oko 300 vozila, veliki broj ležaljki, suncobrana i baldahina za odmor.

Nalazi se u blizini obilaznice Doljevac, na raskrsnici koja putnim pravcem povezuje gradove Niš, Leskovac i Prokuplje, tako da je pozicioniran na pravom mestu. 

Kako se takođe nalazi i u blizini auto puta, na isključenju Doljevac, nezaobilazno je to da se opština Doljevac može pohvaliti i tranzitnim turizmom jer kako je po završetku sezone 2016. godine rečeno u Turističkoj organizaciji opštine Doljevac, koja inače rukovodi ovim kompleksom, veliki broj turista posetio je doljevački akva-park. 

Pored stranaca  veliki broj posetilaca bio je upravo iz obližnjih gradova Leskovca i Vranja. Takođe, zavidan broj kupača dolazio je iz Prokuplja i Niša. Blizu 35.000 turista je videlo Akva park u sezoni otvaranja u 2016-oj godini. 

Do njega se može doći iz svih putnih  pravaca starim autoputem, kao i novim, lokalnim autobusima iz Niša, Leskovca, Prokuplja... 

akva_park_doljevac_bazen_osmica

U kompleksu postoje polu-rekreativni bazen dimenzija 32 x 12 m, bazen osmica okruglog oblika koji je prelivni (čine ga 2 različita bazena) i u čijem sklopu postoje atrakcije od kojih jedna stvara veštačke talase visine do 1,40 m, a druga služi poput balona za skakanje i rekreaciju (Wet Bubble).

Takođe, ono što je najvažnije za najmlađe jeste i dečiji bazen okruglog oblika čija je dubina 40 cm, sa atrakcijama za najmlađe u vidu fontana u obliku životinja, i bazen sa toboganima od kojih svaki tobogan ima svoju namenu, otvorenog je ili zatvorenog tipa i različitih dužina, čak do 99 metara. 

akva_park_doljevac_bazen_okruzen-lezaljkama_sa_suncobranima

Pored bazena, kupanja i sunačanja na ležaljkama i baldahinima, najmlađi posetioci mogu da upotpune svoj užitak korišćenjem igrački u dečijem mobilijaru sa puno zanimljivosti , kao i u fitnes igralištu na otvorenom koji je otvoren čitavog dana i služi za rekreaciju onih posetilaca koji pored odmora preferiraju i sportsku aktivnost.

polu_rekreativni_bazen_akva_park_doljevac

Ono što je u planu u toku 2017. godine na novootvorenom kompleksu jeste izgradnja još jednog bazena, kako bi se povećala površina pod vodom i akva park bio u mogućnosti da primi još veći broj posetilaca. Bazen koji je u planu izgradnje prostiraće se u istočnom delu kompleksa na površini između 700 i 800 kvadratnih metara, biće pokriven kvarcnim peskom, veštačkim stenama i sadržaće mnogo atrakcija koje će ga činiti unikatnom turističkom senzacijom, i doprineti tome da bazen svojim izgledom predstavlja deo prirode i atraktivnosti koji će  stvoriti veći prostor za uživanje i rekreaciju.

Kako bi se upotpunio ugođaj posetioca na novo otvorenom kompleksu Akva parka u Doljevcu pored proširenja površine pod vodom, novih atrakcija i zanimljivosti svakako da će u planu biti i pružanje ugostiteljskih usluga u dogledno vreme u toku sezone kupanja na kompleksu.

polu_rekreativni-bazen_lezaljke_baldahini_akva_park_doljevac

Radno vreme bazena: svakog dana od 10 do 19 časova

Mapa