SJEKLOĆA VINO

SJEKLOĆA VINO
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Crmnica
  Virpazar
  81305 Bar
  Crna Gora
 • Telefon: +382 20 712 231
 • Telefon: +381 11 2755 287 Portal Company
 • Mobilni: +382 69 020 285
 • Mobilni: +381 64 8154 055
 • Fax: +382 20 712 321
 • Pošalji e-mail

Crmnički Vranac

Vinski podrum Sjekloća je prvi registrovani privatni podrum u Crnoj Gori. Vlasništvo je Milenka K. Sjekloće, koji nastavlja petovjekovnu porodičnu tradiciju, primjenjujući savremene metode u proizvodnji grožđa, vina i lozove rakije.

vinsko_dobro_sjekloca

Nalazi se u Crmnici, srcu stare Crne Gore, okružen sopstvenim vinogradima u kojima je trećina čokota stara preko sto godina.

Vinogradi se održavaju na prirodi blizak način a u podrumu ostajemo vjerni tradicionalnim metodama i hrastovim bačvama za odležavanje vina.

Ljubav znanje i vinska kultura, prenošeni su sa generacije na generaciju, tako da je nastanak vinske kuće “Sjekloća” prirodna posljedica te duge i bogate tradicije.

 

Crmnički Vranac Sjekloća Arhivska vina Sjekloća Crmnička lozova rakija Sjekloća

 

Crmnički Vranac Sjekloća

Vrhunsko crveno vino crmnički Vranac “Sjekloća” sa geografskim porijeklom, proizvedeno je po tradicionalnom postupku, od sopstvenog grožđa, autohtonih sorti ”Vranac” (85%) i “Kratošija” (15%).

Ovo vino je samotok iz mošta koji se ne presuje a u podrumu odlezava 12 mjeseci u hrastovim bačvama po 350 litara. Razvija se kao kompozicija u kojoj se prepoznaje zemljište, klima, sorta i vinar. U kontinuitetu je vrhunskog kvaliteta što potvrđuje na međunarodnim ocjenjivanjima kvaliteta vina. Namijenjeno je pravim ljubiteljima koji prepoznaju i cijene njegovo porijeklo.

Plemenito vino Vranac “Sjekloća” je lijepe rubin boje, bistro, izvanrednog  bukea i ima fin voćni karakter.

Sadrži idealan odnos ekstrakta, alkohola i kisjelina.

Crmnički Vranac Sjekloća

 

Arhivska vina Sjekloća

Arhiv podruma familije Sjekloća ima izbor crvenih arivskih vina od godišta 1994.

Vina su tamne rubin boje, razvijenog mirisa i imaju lijepu strukturu.

Na ukusu su voćna i imaju prefinjenu aromu hrastovine. Tanini su integrisani u ekstrakt i sa kisjelinama daju karakter vinu.

Dekantirati ih najmanje sat vremena  prije konzumiranja na temperaturi 18 do 20°C.

Probamo ih uz uvažavanje i nudimo samo dobrim poznavaocima vina.

Budite svjedok izuzetnog doživljaja ukusa i mirisa, koji traje satima nakon degustacije.

Arhivsko vino Sjekloća

Kada poželite da ugodite sebi, svojim prijateljima, kada ste okruženi dragim ljudima – boca vrhunskog vina “Sjekloća”, bez sumnje je pravo rješenje.

 

Crmnička Lozova rakija Sjekloća

Vrhunska Lozova rakija “Sjekloća” sa geografskim porijeklom, proizvedena je u ograničenoj količini od visokokvalitetnog, sopstvenog grožđa sorti “Vranac” i “Kratošija” koje se uzgaja u Crmnici – podgoričko vinogorje.

Pečenje Lozove rakije “Sjekloća” obavlja se na tradicionalan način, čarolijom vatre i bakarnog kazana ručne izrade ispod kojega se loži hrastovo drvo kao i umijeća vođenja destilacije.

Njena aromatska svježina proističe iz čistoće primarne materije i metoda proizvodnje koji je ekskluzivan i rigorozan u svakoj fazi proizvodnje: od berbe pa preko fermentacije i destilacije do punjenja u boce.

Tradicionalna tehnologija, specifična za područje Crmnice, doprinosi da Lozova rakija “Sjekloća”, ima posebno svojstvo.

Crmnička lozova rakija Sjekloća

Osobenosti vina “Sjekloća” dovode ga u najbližu vezu sa Plutarhovim poimanjem vina:

“Od pića – najkorisnije

Među ljekovima – najukusnije

Među hranom - najprijatnije.”

 

Posjeta Vinskom dobru Sjekloća

Podrum porodice Sjekloća, nalazi se 30 km udaljen od Podgorice, Budve i Bara u ruralnom području Crmnice i predstavlja idealno mjesto za bijeg od urbanog života.

Za grupne posjete Vinskom dobru Sjekloća neophodan je prethodni dogovor, putem telefona i plaća se 50 eura po osobi.

vinski_podrum_sjekloca

Program posjete uključuje obilazak vinograda i podruma uz stručno vođenje gostoljubivog domaćina, degustacije i kupovine boca kojih nema u prodaji.

Standardna degustacija u posebnoj prostoriji u sastavu podruma, obuhvata degustaciju tri vina iz različitih berbi. Svaka naknadna degustacija plaća se dodatno.

Uz posebnu najavu i dogovor, može se organizovati i ručak.

Mapa