ZOO VTR PALIĆ

ZOO VTR PALIĆ
5 zvezdica od 1 glasova

Kontakt

Zoološki vrt u Paliću

Zoo vrt Palić nalazi se u centru istoimenog naselja, 6 km od Subotice i 5 km od auto-puta E75 koji spaja Budimpeštu i Beograd. Osnovan je 1949. godine i danas se prostire na 10 ha površine. Osnovne funkcije Zoo vrta su: zoološka, botanička, obrazovna i zaštita prirode.

U park vrta skladno su uklopljene životinjske volijere i prostori za odmor i razonodu. U parku raste preko 270 vrsta drveća i žbunja od kojih su mnoge retke i egzotične vrste, poput libanskog kedra i džinovske, sekvoje ili ariša. Od domaćih vrsta izdvajaju se stoletni hrastovi.

Na severnoj strani vrta rastu četinari a na južnoj listopadno drveće. Ostavljeno je i nekoliko manjih šumskih formacija. Prostor obogaćuje i oživljava mnogobrojno cveće u žardinjerama, jezerca, vodoskoci i fontane.

Posetioci mogu da vide preko 65 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta majmuna, krupne sisare, ali i egzotične životinje poput zmija i tarantula. Za decu je uređeno igralište i dečji Zoo vrt gde se mogu pomaziti mladunci životinja.

Roditelji mogu da se odmore na brojnim klupama, u restoranu ili bifeu. Informativne table pružaju pregršt zanimljivosti, ali i upozorenja o pravilima ponašanja u vrtu. Tokom godine, Zoo vrt poseti preko 160.000 ljudi.

Srdačno Vas očekujemo!  

Mapa