Međunarodni folklorni festival u Petrovcu

od Admin u 02-07-2019 u Vesti i saopštenja

Međunarodni folklorni festival u Petrovcu

Međunarodni folklorni festival "Festivalski dani u Petrovcu" održan je petu godinu zaredom u organizaciji Multikulturalne internacionalne organizacije folklornih festivala (MIOFF) sa sjedištem u Ohridu, uz podršku i saradnju JU Muzeji i galerije Budve, u petak, 28. juna 2019. godine na platou ispred Spomen doma "Crvena Komuna" u Petrovcu, sa početkom u 20 časova.

okupljena publika posmatra ucesnike medjunarodnog folklornog festivala 2019 petrovac

Na početku programa prisutnoj mnogobrojnoj petrovačkoj publici i učesnicima ovog tradicionalnog festivala obratio se direktor i organizator MIOFF-a gospodin Zoran Leveski, koji je uz pozdravnu riječ zahvalio našoj Ustanovi na pruženoj trogodišnjoj podršci, oganizaciji i saradnji. U ime Ustanove, Miroslav Grubić je pozdravio i poželio dobrodošlicu prisutnoj publici i učesnicima festivala. 

medjunarodni folklorni festival 2019 petrovac

Na međunarodnom festivalu folklora predstavilo se sedam folklornih grupa iz tri zemlje: pet iz Rumunije, jedna iz Litvanije i jedna iz Crne Gore, a ukupno je nastupilo oko 200 učesnika. Ispred Opštine Budva i Crne Gore se predstavio KC „Stara Budva“.

medjunarodni folklorni festival 2019 petrovac 2