Plaže na zapadu Sicilije

od Admin u 23-04-2019 u Putovanja

Plaže na zapadu Sicilije

plaza_na_zapadu_sicilije

Prelepe plaže na zapadu Sicilije se nalaze u blizini ribarskih seoca, koja su do nedavno bila potpuno izolovana. Sada su glavna turistička atrakcija Sicilije.

Do pre neku godinu plaže na zapadu Sicilije su bile prilično puste. Sada, kad su postale turistička atrakcija, poput prelepe plaže San Vito Lo Kapo, obilaze ih mnogobrojni turisti. Gužve na plaži su ipak mnogo manje, nego na severu i severoistoku ostrva, a ovde još uvek možete pronaći plaže na kojima ćete uspeti da se osamite.

Pročitajte više o tome, koje su najlepše plaže na Siciliji. 

Plaža San Vito Lo Capo

Plaža San Vito Lo Capo (San Vito Lo Kapo) se nalazi na severozapadu Sicilije. Do pre neku godinu, San Vito Lo Capo je bilo potpuno izolovano ribarsko seoce sa samo četiri bele kuće na plaži. Sada je jedna od glavnih turističkih atrakcija ovog dela Sicilije,  zbog svoje čuvene prelepe plaže, koja podseća na plaže sa Kariba. Ovde vas očekuje beli pesak i tirkizno more. A ako ogladnite, ne zaboravite da probate ukusan specijalitet ovog kraja kus-kus.

Plaža Lo Zingaro

Plaža Lo Zingaro je ustvari deo prirodnog rezervata. Nalazi se u blizini ribarskog sela Skopelo. Sastoji se od malih uvala i grotoa. Obavezno ponesite sa sobom hranu i piće, jer ćete ovde sigurno uživati u lepoti prirode, sasvim sami.

Plaža Scopello

Plaža Scopello (Skopelo) se nalazi na severozapadu Sicilije u istoimenom ribarskom selu. Ovo je mala uvala oivičena visokim stenama, nad kojom dominiraju ostaci stare fabrike za preradu tune. Očekuje vas kristalo čista voda i neobičan krajolik.

Plaža San Guiliano 

Peščana plaža San Guiliano (San Đulijano) se nalazi u blizini sicilijanskog mesta Trapani. Ovde se nalaze uređene plaže ili kako ih Italijani zovu Lida, na kojima se kupaju stanovnici ovog grada, kao i poneki zalutali turista. Možete da izaberete vaše mesto pod suncem ili suncobranom na jednom od lida, Lido Valenti ili Lido San Guiliano.