Plaže na istoku Sicilije

od Admin u 23-04-2019 u Putovanja

Plaže na istoku Sicilije

ostrvo_isola_bella_istocna_sicilija

Oduševiće vas prelepe šljunkovite, peščane ili stenovite plaže na istoku Sicilije. Očekuju vas čisto more, pogled na vulkan Etnu i crne vulkanske stene.

Plaže na istoku Sicilije su šljunkovite, stenovite i peščane. Na severoistoku ostrva na plažama vas očekuje gužva. Ukoliko ne volite gužvu, potražite idealnu plažu na delu Sicilije ispod Sirakuze, gde se nalaze najlepše plaže na Siciliji. 

Pročitajte više o tome, koje su najlepše plaže na Siciliji

Plaža Isola Bella

Plaža Isola Bella (Izola Bela) je najlepša plaža u blizini Taormine. Ova mala šljunkovita plaža nalazi se kod malog ostrva Isola Bella (Lepo ostrvo) na kome se nalazi stara tvrđava, i okružena je bujnim rastinjem. Na prvom delu plaže se nalaze gusto zbijeni restorani sa ležaljkama, dok je drugi deo plaže slobodan, pa ako nađete mesto za peškir, svakako se okupajte, jer je pogled na ostrvce i okolne stene neobičnog oblika zaista vredan truda.

Riviera Dei Ciclopi

Riviera Dei Ciclopi (Rivijera Kiklopa) se nalazi između Katanije i Aćireala. Naziv je dobila po vulkanskim stenama neobičnog oblika, kao i po mitu o Kiklopima, koji se pominje u "Odiseji". Ako se budete kupali na šljunkovitoj plaži u mestu Aci Trezza (Aći Treca) imaćete direktan pogled na ostrvce Lahea (Lachea), koje se sastoji od nekoliko crnih vulkanskih stena.

Plaža La Playa Catania

Peščana plaža La Playa Catania je dugačka oko 18km. Ovo je najbliža plaža Kataniji, a s obzirom na dužinu ove plaže, svakako ćete naći deo gde neće biti previše gužve. Ono što će vas svakako oduševiti je fantastičan pogled na vulkan Etnu.

Plaža Fontane Bianche

Plaža Fontane Bianche ili bele fontane (Fontane Bjanke) nalazi se na oko 5 km ispod Sirakuze. Dobila je naziv po mnogobrojnim izvorima vode koji se nalaze u ovom delu Sicilije. Plaža Fontane Bianche je dugačka 3km, a beli pesak i čisto plavo more predstavljaće pravo uživanje, nakon šetnje prelepim uličicama Ortiđe, najstarijim delom Sirakuze.

Plaža Eloro

Plaža Eloro se nalazi nadomak grada Noto. Pripada prirodnom rezervatu Vendikari (Vendicari), od koga je udaljena 300m. Parking se plaća. Dok budete išli ka plaži, moći ćete da posmatrate ruševine starog grčkog grada Eloro. Na samoj plaži Eloro očekuju vas peščane dine, čisto more i pravo uživanje. U okviru ovog prirodnog rezervata se nalaze još i plaže Marianelli, Calamosche, Vendicari i San Lorenzo.

Plaža Calamosche

Plaža Calamosche (Kalamoše) je 2005. godine bila proglašena za najlepšu plažu Italije. Pripada prirodnom rezervatu Vendikari. Udaljena oko 1,2km od parkinga. Ova mala peščana uvala idealna je za ljubitelje ronjenje, zato ne zaboravite da ponesete masku i peraja.