Plaže na severu Sicilije

od Admin u 23-04-2019 u Putovanja

Plaže na severu Sicilije

plaza_mondelo_i_zgrada_carlston_severna_sicilija

Plaže na severu Sicilije su duge i peščane plaže na kojima vlada velika gužva, jer se nalaze u delu Sicilije koji je gusto naseljen, a istovremeno je i veoma popularan za letovanje. 

Plaže na severu Sicilije su pretežno peščane i uređene. Na plažama je gužva, naročito vikendom, kad se i lokalno stanovništvo uputi na svoju lokalnu plažu. Najveća gužva je tik uz more, jer se na tim delovima plaže ne naplaćuje ulazak. 

Pročitajte više o tome, koje su najlepše plaže na Siciliji.

Plaža Marinello

Plaža Marinello (Marinelo) pripada plažama koje se nalaze u blizini Mesine, a najbliže mesto je Tindari. Plaža je takođe i prirodni rezervat (Riserva Naturale Orientata Laghetti di Marinello), koji je poznat po slanim jezercima. Ovaj rezervat se prostire na 380h i stanište je mnogobrojnim životinjskim i biljnim vrstama. Ako posetite plažu Marinello, možda ćete se okupati posmatrajući pelikane.

Plaža Mondelo

Plaža Mondelo je plaža najbliža Palermu, zbog čega je na njoj uvek velika gužva. Ova dugačka peščana plaža se prostire između dve planine Monte Gallo i Monte Pellegrino. Na sredini plaže se nalazi čuvena zgrada "Čarlston", sagrađena u stilu secesije. Iz Palerma do plaže Mondelo se stiže za otprilike dvadesetak minuta autobusom 106.

Plaža Lungomare di Cefalu

plaza_lungo_mare_di_cefalu_sicilija

Lungomare di Cefalu je glavna plaža u Ćefalu. Ova prelepa peščana plaža se nalazi na korak od centra grada. S obzirom da je nadomak grada, na plaži je uvek gužva. Ali ukoliko dođete da posetite Ćefalu na jedan dan, svakako će vam značiti da se nakon šetnje ovim prelepim gradićem, bar malo osvežite u moru.