Program za publiku i aktivnosti JU Muzeja i galerija Budve tokom vanredne situacije

od Admin u 28-04-2020 u Vesti i saopštenja

Program za publiku i aktivnosti JU Muzeja i galerija Budve tokom vanredne situacije

plakat_ostani_doma_koronavirus_crna_gora

 

S obzirom na trenutnu vanrednu situaciju i činjenicu da su svi izložbeni prostori JU Muzeji i galerije Budve privremeno zatvoreni, a javna okupljanja zabranjena, komunikacija sa publikom i kulturni sadržaji koji su u ponudi publici preusmjereni su u digitalnu sferu.

 

Pored sajta JU Muzeji i galerije na kome publika može naći informacije o kulturi Budve, ali i detaljnije informacije o stalnim postavkama i kolekcijama  organizacionih jedinica, putem google mape dostupna je i virtuelna tura kroz Muzej grada Budve. 

Ovoj virtuelnoj turi zainteresovani mogu pristupiti tako što će naći Muzej grada Budve na google mapi, a u okviru fotografija će naći virtuelnu turu kroz Muzej grada Budve, ali i virturlne ture kroz Bedeme grada Budve, i značajnije kulturne tačke u budvanskom Starom gradu. 

Pored pomenutih virtuelnih tura koje su postavljene kroz google mapu, u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve urađena je i kratka video prezentacija o Spomen domu "Stefan Mitrov Ljubiša", koja je postavljena na društvene mreže Ustanove.

JU Muzeji i galerije Budve je posvećena i izdavačkoj djelatnosti, pa su značajnija izdanja, među kojima se mogu izdvojiti monografije Jovana Jova Ivanovića i Sava Pavlovića, kao i katalog Kulturni pejzaž budvanskog priobalja, u cjelosti su postavljene na sajt Ustanove, i dostupne su za zainteresovanu publiku. 

Digitalizovana je i monografija o Muzeju grada Budve, i dostupna je na sledećem linku.