TO Tivat predstavila ponudu na sajmu turizma FR.e.e. u Minhenu

od Admin u 01-03-2019 u Vesti i saopštenja

TO Tivat predstavila ponudu na sajmu turizma FR.e.e. u Minhenu

Najznačajniji njemački sajam aktivnog stila provođenja odmora u Mihnenu, koji se održavao od 20. do 24. februara, okupio je preko 1300 izlagača iz brojnih zemalja. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila je turističku ponudu za sve posjetitelje i ljubitelje aktivnog odmora.

zainteresovani turisti iz njemacke na standu to tivat na sajmu turizma u minhenu 2019

Prezentacije u okviru sajma BR-Showbühne

Pored promocije turističke ponude na crnogorskom štandu, bio je održan i veliki broj prezentacija u okviru sajma “BR-Showbühne” najgledanije televizije južnog dijela Njemačke, gdje su posjetioci sajma imali prilike da se informišu o mogućnostima za planinarenje, biciklizam, kitesurfing i o drugim outdoor aktivnostima, avanturističkim ponudama i kampovanju koje Crna Gora nudi. Takođe, u toku trajanja svih dana sajma bio je emitovan video materijal o Crnoj Gori u okviru “Urlaubs kina” na sajmu.

stand to tivat sajam turizma minhen 2019

Nove avio linije na relaciji Frankfurt i Minhen za Tivat

Novitet crnogorske ponude ovogodišnjeg sajma, u okviru kojeg se turistička ponuda mogla još kvalitetnije prezentovati, jeste uvođenje nove avio linije Montenegro Airlines-a na relaciji Minhen – Tivat (dva puta sedmično). Još jedna značajna novina  za ovu turističku sezonu jeste ulazak najveće avio-kompanije Njemačke Lufthanse na tržištu Crne Gore sa uvođenjem linije od aprila i to jednom nedjeljno iz Frakfurta i Minhena za Tivat.

predstavnik to tivat urazgovoru sa zainteresovanim turistom na sajmu turizma u minhenu 2019

Skok u posjetama turista iz Njemačke

Kada je u pitanju njemačko tržište, želja za putovanjima ka Tivtu i generalno Crnoj Gori kontinuirano raste. Tokom 2018. godine Tivat bilježi drastičan skok u posjetama turista koji dolaze sa ovih prostora, a imajući u vidu unaprijeđenu avio dostupnost i najave turoperatora za ovu godinu očekuje se i još veći porast broja turista sa ovog tržišta.

  Njemačka   posjete  noćenja
  2018  23,048  4,025
  2017  14,755  2,158
  index  86%  56%