TO Tivat predstavila ponudu na sajmu turizma Holiday World u Pragu

od Admin u 01-03-2019 u Vesti i saopštenja

TO Tivat predstavila ponudu na sajmu turizma Holiday World u Pragu

to tivat sajam turizma prag 2019

Turistička ponuda Tivta za predstojeću sezonu predstavljena je na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma tj. na 28. sajmu turizma "Holiday World", koji se održavao u Pragu od 21. do 24. februara.

Zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Budva, koja je bila i nosilac organizacije nastupa, ponudu su pored opštine Tivat predstavile i druge lokalne turističke organizacije, poput Ulcinja, Bara, Kotora i Podgorice, kao i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Predstavljena aktuelna ponuda za predstojeću ljetnju turističku sezonu

Na sajmu su se održali brojni sastanci, kako sa predstavnicima Privredne komore Češke (ČSOK) i Jugočeške turističke kancelarije, na kojem je bilo riječi o uspostavljanju saradnje između Crne Gore i Jugočeške regije na polju turizma, te uspostavljanju direktne avio linije, do susreta sa medijima. U okviru ovih sastanaka  je predstavljena aktuelna ponuda za predstojeću ljetnju turističku sezonu svih prisutnih gradova, brojne planirane manifestacije, kulturni i zabavni sadržaji, te ponude za aktivan odmor, gdje su obje brošure TO Tivat “Odmaraj aktivno” i “Tivat events 2019” plijenile pažnju svih prisutnih.

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici Info biroa i 29 predstavnika čeških medija, među kojima su: Czech Travel Press, The European Weekly - New Europe, Thoma, Karavela, Yacht, časopis Brevnovan, World Travel Media Guild i drugi.

Degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda 

Nakon susreta, priređena je degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda tokom koje su novinari imali priliku da od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede dobiju detaljnije informacije o novitetima i specifičnostima ponude. 

Cjelokupan događaj i promociju naše destinacije, kako na štandu, tako i na bini sajma, uveličala je mlada crnogorska solistkinja Dušanka Belada, koja je izvodila obrade crnogorskih izvornih pjesama.

Češki turoperatori i turističke agencije 

Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude sljedeći češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour Plus, Vitkovice Tours, Valaška, Poznanji i dr. Turistički aranžmani organizuju se u trajanju od osam do petnaest dana. Kovotour Plus će ovog ljeta, u saradnji sa avio kompanijom "Smart Wings" organizovati čartet letove iz Praga, Brna, Ostrave i Pardubice na relacijama ka Tivtu i Podgorici.

Skok u posjetama turista iz Češke

U svim vidovima smještaja u našoj opštini u 2018. godini, po statistikama MONSTAT-a u odnosu na 2017. godinu, ostvareno je skoro duplo više dolazaka i noćenja.

  Češka  posjete  noćenja
  2018  382  2,793
  2017  284  2,011
  index  35%  39%

 

Poznajući navike čeških turista, koji su više fokusirani na kamping turizam i aktivne stilove provođenja odmora, orjentisani više na porodični odmor, Tivat je novom brošurom imao što ponuditi i ostati zapažen.

Nova digitalna marketinška alatka

Na štandu je dogovorena i jedna saradnja kada su u pitanju digitalne marketinške alatke, poput influencing marketinga, koje prate naročito mlađe generacije jer putem društvenih mreža vole da su u toku sa svim dešavanjima i ponudama. 

Predstavnici NTO su u ime svih prisutnih izlagaća, uputili tople pozive svim turistima iz Češke, da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.