DESTILERIJA ZARIĆ

DESTILERIJA ZARIĆ
5 zvezdica od 9 glasova

Kontakt

prirodne-vocne-rakije-destilerija-zaric

 

Destilerija Zarić je nastala na tradiciji i u prostoru nekadašnje čuvene destilerije rakije „Povlen“, rešena da u punom kapacitetu iskoristi potencijal ovog voćarskog kraja i tradiciju u spravljanju najkvalitetnije prirodne voćne rakije.

 

 

Radeći punim kapacitetom na modernizaciji i obnavljanju postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, povećali su i potrebe za uzgojem voća u ovom kraju, kao i kapacitete proizvodnje prirodne voćne rakije Zarić.

 

 

 

Destilerija Zarić

Velika finansijska ulaganja, posvećenost i želja da se u savremenom dobu na najbolji način spoje vrhunska tehnologija, savremena nauka, iskustvo i stara srpska tradicija, omogućili su da postignemo da stari „Povlen“ zablista kao nova Destilerija Zarić, najsavremenija destilerija rakije u jugoistočnoj Evropi.

 

destilerija_zaric_kosjeric

 

Proizvodnja rakije

U Destileriji Zarić godišnje se proizvodi 3 miliona litara rakije od različitog voća koje uspeva u okolini Kosjerića, a pre svega od šljiva sorte požegače, trnovače i crvene ranke, kao i maline koje su karakteristične za ovaj kraj. 

Destilerija Zarić izvozi rakiju u Nemačku, Austriju, Sloveniju, Ameriku, Kanadu i Australiju, a deo se distribuira hotelima, restoranima i bolje snabdevenim prodavnicama u Srbiji. 

Gde Kupiti Rakije Destilerija Zarić?

 

Rakije Destilerije Zarić

Rakije Destilerije Zarić vraćaju san o srpskom brendu jer su izuzetno lepo upakovane, vrhunskog kvaliteta i stare i proverene recepture.

najbolje_rakije_destilerija_zaric

Za rakiju se kaže da najbolje prija ako imate prijatelje, a da je opasna ako vam je to jedini. 

 

Konjak od šljive Kralj

Konjak od šljive Kralj je jedinstveno piće na svetu, jer ne spada ni u jednu grupu pića po svetskoj i evropskoj standardizaciji. Ovaj konajak od šljive dobijen je postupkom proizvodnje francuskog konjaka, koji je uobičajen za grožđe, umesto koga je kao bazna sirovina korišćena autohtona šljiva trnovača.

konjak-od-sljive-kralj

Istvoremeno, Kralj je doktorski rad tehnologa dr Marka Ljekočevića, i jedini doktorat u oblasti jakih alkoholnih pića i rakija, koji je iz pisane reči pretočen u stvaran proizvod.

U postupku dobijanja ovog plemenitog pića, korišćena je ručno obrađena šljiva trnovača, crvena ranka i požegača od čijeg se vina dobila kupaža vina šljiva tipa Pruvin.

Korišćen je postupkak dobijanja belih vina, gde se šira odvaja odmah posle muljanja od čvrstog dela šljive. Vino dobijeno na ovaj način mora da se kontroliše iz dana u dan (skoro pa iz sata u sat) i kad dođe pravo vreme (jer se ne sme sumporisati) mora odmah da ide na destilaciju. 

Pri prvoj destilaciji obavljenoj bakarnim kazanom, dobija se meki vinski destilat jačine do 30,0% vol. Takav vinski destilat ponovo se destiliše frakcionom destilacijom, pri čemu se odvajaju sve, po ljudsko zdravlje, štetne materije, i dobija čist vinski destilat jačine preko 74,0% vol, koji odležava u hrastovim buradima zapremine 220 litara.

Period odležavanja u hrastovom buretu (obavezno iz okoline Kosjerića) ne sme biti manji od 3 godine.

Tada se pristupa postepenom razblaživanju destilata do željene jačine. Pokazalo se da na jačini od 40,0% vol. Kralj daje najbolju aromatičnost, kao i buke i da je u potpunosti "zaokružen".

konjak-od-sljive-kralj-pakovanje-sa-casom


Zbog komplikovanosti i preciznosti proizvodnje, Kralj se proizvodi u malim i ograničenim serijama.

Konjak od šljive Kralj, kao vrhunski proizvod, morao je biti upakovan u kristalnu flašu sa dve kristalne čaše, kako bi pružio užitak do kraja.

 

 

Rakija od maline Opsesija

rakija-od-maline-opsesija

Malina kao voće je izuzetno osetljiva i samim tim nije ni malo lako proizvesti dobru, a kamoli, odličnu rakiju od maline. Veoma retka, neobična i specifična, ova rakija namenjena je hedonistima i vrsnim poznavaocima dobrog ukusa svih vrsta pića. Karakteristična po svojim osobinama, ako vam se svidi „na prvi gutljaj“ postaće vaša opsesija. 


Najbolja srpska rakija

Rakija od maline Opsesija je dobila titulu najbolja srpska rakija na Međunarodnom festivalu u Mađarskoj i najbolja rakija u Srbiji na Nacionalnom takmičenju za najbolja vina i rakije Srbije.
Na festivalu Berbanski dani na Paliću Opsesija je jedina rakija od Maline koja je dobila zlatnu medalju! 

Ovo je luksuzna rakija vrhunskog kvaliteta. Pijte je lagano i osetite je svim čulima!

 

Šljivovica Kraljica

sljivovica-kraljica

Šljivovica Kraljica je jedina srpska rakija sa zaštićenim geografskim poreklom, te zaslužno i sa ponosom nosi svoje ime. 

Proizvedena od najboljih starih rakijskih sorti šljiva, požegače, ranke i trnovače, koje su najviše zastupljene u kosjerićkom kraju, ipak nije pravi predstavnik tipične srpske šljivovice. 

Obzirom da je jednako dobra kada se pije blago ugrejana ili skroz rashlađena, upoređuju je sa francuskim konjakom ili malt viskijem. Među svim rakijama samo jedna može biti KRALJICA.

Titula robne marke u Srbiji 2010. godine – čim se pojavila na tržištu. 

 

Najbolja odležala rakija

Zlatne medalje i pehari na Međunarodnim sajmovima u Novom Sadu, Međunarodni festival Zlaty Destilat Dunaja u Slovačkoj, Kuća Rakije Zekin Salaš, Rakija Fest u Beogradu, Nacionalno takmičenje za najbolja vina i rakije u Srbiji, Međunarodni Nikoljdanski festival u Senti, Prvi Festival Srpske rakije u Beogradu.

Pehar u kategoriji najbolja odležala rakija​ na Nikoljdanskom međunarodnom festivalu u Senti.

 

Rakija od dunje Nostalgija

rakija-od-dunje-nostalgija

Rakija od dunje, karakteristična i prepoznatljiva po svom mirisu i ukusu. Kako bi joj „starost lakše pala“, ostavili smo je da se druži sa starim hrastovim buretom. To prijateljstvo je urodilo plodom i iznedrilo vrhunsku rakiju koja je veoma lako našla svoj put do potrošača, ali i do prestižnih nagrada i priznanja.

 

Najbolja rakija od dunje

Zlatne medalje i pehari na Međunarodnim poljoprivrednim sajmovima u Novom sadu, Međunarodnom festivalu Zlaty Destilat Dunaja u Slovačkoj, Rakija fest u Beogradu, Međunarodni Nikoljdanski festival u Senti, potvrđuju da je ovo najbolja rakija od dunja.

Rakija od dunje Nostalgija je nosilac titule svetskog šampiona na svetskom kupu rakija u Mađarskoj 2012. i 2015. godine u kategoriji Rakija od Dunja i proglašena za najbolju rakiju od svih ocenjenih.

 

Rakija od kruške Nirvana

Rakija od kruške Nirvana je vrhunska domaća rakija od kruške viljamovke, kristalno providne boje, nežna i suptilna na mirisu i ukusu i jačine alkohola 40,0% vol.

rakija-od-kruske-nirvana

Ova redestilovana rakija od kruške viljamovke, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa, odležala je najmanje dve godine u prohromskim sudovima.

 


Rakija od kajsije Magija

Rakija od kajsije Magija je bezbojna i kristalno bistra, punog i nežnog, dobro razvijenog mirisa, impresivnog, fino zaokruženog i harmoničnog ukusa koji dugo traje. Ova voćna rakija proizvedena je od 100% kajsija i jačine alkohola 40,0% vol.

rakija-od-kajsije-magija

Rakija od kajsije Magija se služi na sobnoj temperaturi, ili rashlađena do podrumske temperature. 

Najčešće se servira kao aperitiv, a može se poslužiti i na kraju obroka.

 

Medovača Medena

Medovača Medena je dobijena spajanjem blage šljivovice prepečenice sa prvoklasnim medom i propolisom sa Zlatibora. Ova rakija sa dodatkom meda i propolisa ima mutna, zlatno žutu boju, i jačinu alkohola 30,0% vol.

 

medovaca-medena

Medovača Medena je piće koje leči, okrepljuje i bodri.


Travaklija

Travaklija je rakija dobijena od šljivove prepečenice začinjene mešavinom lekovitih trava.

 

travaklija

Raskošnog mirisa i neponovljivog ukusa, pravi je prirodni eliksir gorkog ukusa i jačine alkohola 40,0% vol.

 

Liker od višnje Koketa

Liker od višnje Koketa je tamno crveni voćni liker od višnje, boje zrelih višanja, jačine alkohola 26,0% vol.

 

liker-od-visanja-koketa

Koketa je vrhunski voćni liker od destilata višnje i ceđenog soka višnje, bez dodataka veštačke arome, koji nije ni sladak, niti kiseo i kao takav je jedinstven na našem tržištu.

 

Šljivovica Povlenka

Šljivovica Povlenka je tipična srpska šljivovica, intenzivnog mirisa i ukusa i zlatno ćilibarske boje. Proizvedena je od stare rakijske sorte šljiva, a odležala je najmanje dve godine. 

 

sljivovica-povlenka

Pravo meraklijsko piće koje se slaže uz meze, ima jačinu alkohola 45,0% vol.

 

Dunjevača

Dunjevača je domaća rakija od dunje, koja se čuva se u prohromskim sudovima kako bi zadržala miris i ukus zrelih dunja.

 

dunjevaca
 
Jačine alkohola 40,0% vol, pakuje se u staklene flaše od 1l.

 

Medenka

Medenka je alkoholno piće sa medom, koje sadrži 23,0% vol. alkohola. Ovo aromatićno piće ima intenzivan cvetni miris prolećne livade pune nektarskih sokova.

 

medenka

Najbolje služiti na umerenoj temperaturi, koja pojačava intenzivan miris meda.


Kajsijevača

Kajsijevača je voćna rakija od kajsije, koja se čuva u u prohromskim sudovima, kako bi zadržala sve karakteristike zrelih kajsija.

 

kajsijevaca

Jačine alkohola 46,0% vol, pakuje se u staklene flaše od 1l.

Mapa