DESTILERIJA ZARIĆ

DESTILERIJA ZARIĆ
5 zvezdica od 5 glasova

Kontakt

Prirodne voćne rakije

Destilerija Zarić je nastala na tradiciji i u prostoru nekadašnje čuvene destilerije rakije „Povlen“, rešena da u punom kapacitetu iskoristi potencijal ovog voćarskog kraja i tradiciju u spravljanju najkvalitetnije prirodne voćne rakije.

destilerija_zaric

Radeći punim kapacitetom na modernizaciji i obnavljanju postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, povećali su i potrebe za uzgojem voća u ovom kraju, kao i kapacitete proizvodnje prirodne voćne rakije Zarić.

 

Destilerija Zarić

Velika finansijska ulaganja, posvećenost i želja da se u savremenom dobu na najbolji način spoje vrhunska tehnologija, savremena nauka, iskustvo i stara srpska tradicija, omogućili su da postignemo da stari „Povlen“ zablista kao nova Destilerija Zarić, najsavremenija destilerija rakije u jugoistočnoj Evropi.

 

Proizvodnja rakije

U našoj destileriji će se godišnje proizvoditi 3 miliona litara rakije od različitog voća koje uspeva u okolini Kosjerića, a pre svega od šljiva sorte požegače, trnovače i crvene ranke, te malina koje su karakteristične za ovaj kraj. 

Destilerija Zarić izvozi rakiju u Nemačku, Austriju, Sloveniju, Ameriku, Kanadu i Australiju, a deo se distribuira hotelima, restoranima i bolje snabdevenim prodavnicama u Srbiji. 

vocne_rakije_destilerija_zaric

Gde Kupiti Rakije Destilerija Zarić?

 

Rakije Destilerije Zarić

Rakije Destilerije Zarić vraćaju san o srpskom brendu jer su izuzetno lepo upakovane, vrhunskog kvaliteta i stare i proverene recepture.

rakije_destilerija_zaric

Za rakiju se kaže da najbolje prija ako imate prijatelje, a da je opasna ako vam je to jedini. 

 

 • Opsesija Rakija Od Maline
 • Nostalgija Rakija Od Dunje
 • Kraljica Šljivovica
 • Medena – Medovača
 • Nirvana Rakija Od Kruške
 • Magija Rakija Od Kajsije
 • Koketa Liker Od Višnje
 • Povlenka Šljivovica
 • Dunjevača
 • Travaklija
 • Medenka
 • Povlenka

 

Rakija od maline Opsesija

rakija_od_maline_opsesija

Malina kao voće je izuzetno osetljiva i samim tim nije ni malo lako proizvesti dobru, a kamoli, odličnu rakiju od maline. Veoma retka, neobična i specifična, ova rakija namenjena je hedonistima i vrsnim poznavaocima dobrog ukusa svih vrsta pića. Karakteristična po svojim osobinama, ako vam se svidi „na prvi gutljaj“ postaće vaša opsesija. 


Najbolja srpska rakija

Rakija od maline Opsesija je dobila titulu najbolja srpska rakija na Međunarodnom festivalu u Mađarskoj i najbolja rakija u Srbiji na Nacionalnom takmičenju za najbolja vina i rakije Srbije.
Na festivalu Berbanski dani na Paliću Opsesija je jedina rakija od Maline koja je dobila zlatnu medalju! 

Ovo je luksuzna rakija vrhunskog kvaliteta. Pijte je lagano i osetite je svim čulima!

 

Šljivovica Kraljica

kraljica_sljivovica

Šljivovica Kraljica je jedina srpska rakija sa ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM, te zaslužno i sa ponosom nosi svoje ime. 

Proizvedena od najboljih starih rakijskih sorti šljiva, požegače, ranke i trnovače, koje su najviše zastupljene u kosjerićkom kraju, ipak nije pravi predstavnik tipične srpske šljivovice. 

Obzirom da je jednako dobra kada se pije blago ugrejana ili skroz rashlađena, upoređuju je sa francuskim konjakom ili malt viskijem. Među svim rakijama samo jedna može biti KRALJICA.

Titula robne marke u Srbiji 2010. godine – čim se pojavila na tržištu. 

NAJBOLJA ODLEŽALA RAKIJA

Zlatne medalje i pehari na Međunarodnim sajmovima u Novom Sadu, Međunarodni festival Zlaty Destilat Dunaja u Slovačkoj, Kuća Rakije Zekin Salaš, Rakija Fest u Beogradu, Nacionalno takmičenje za najbolja vina i rakije u Srbiji, Međunarodni Nikoljdanski festival u Senti, Prvi Festival Srpske rakije u Beogradu.

Pehar u kategoriji NAJBOLJA ODLEŽALA RAKIJA na Nikoljdanskom međunarodnom festivalu u Senti.

 

Rakija od dunje Nostalgija

rakija_od_dunje_nostalgija

Rakija od dunje, karakteristična i prepoznatljiva po svom mirisu i ukusu. Kako bi joj „starost lakše pala“, ostavili smo je da se druži sa starim hrastovim buretom. To prijateljstvo je urodilo plodom i iznedrilo vrhunsku rakiju koja je veoma lako našla svoj put do potrošača, ali i do prestižnih nagrada i priznanja.

 

Najbolja rakija od dunja

Zlatne medalje i pehari na Međunarodnim poljoprivrednim sajmovima u Novom sadu, Međunarodnom festivalu Zlaty Destilat Dunaja u Slovačkoj, Rakija fest u Beogradu, Međunarodni Nikoljdanski festival u Senti, potvrđuju da je ovo najbolja rakija od dunja.

Rakija od dunje Nostalgija je nosilac titule SVETSKOG ŠAMPIONA na svetskom kupu rakija u Mađarskoj 2012. i 2015. godine u kategoriji Rakija od Dunja i proglašena za najbolju rakiju od svih ocenjenih.

Mapa