ETNO SELO BOŠKOVA VODA

ETNO SELO BOŠKOVA VODA
5 zvezdica od 7 glasova

Kontakt

boskova_voda_smestaj_zlatibor

 

Bilo da na Zlatibor idete zimi ili leti Etno selo Boškova voda je idealno mesto za vaš odmor. Ovde vas očekuju netaknuta priroda, mir, tišina, ljubazni domaćini, udoban smeštaj, domaća hrana i iz pesme čuvena pećina u kojoj živi babaroga.

 


Udobne etno kolibe okružene su vrhovima Zlatibora, Murtenica, Borkovac i Jasenovo, a pored njih žubori mala zlatiborska reka Ljubišnica na kojoj se nalaze ribnjaci kalifornijske pastrmke. U blizini etno sela Boškova voda postoji i skijalište, pa ljubitelji skijanja mogu da uživaju u omiljenim sportovima na snegu. Leti vas očekuje opušteno kupanje u velikom bazenu, okruženom ležaljkama za sunčanje.

 

 

 

Gde se nalazi

boskova_voda_zlatibor_panorama

 

Etno selo Boškova voda se nalazi na Zlatiboru u zaseoku Gornji Ljubiš sela Ljubiš, koje je od centra Zlatibora i ski centra Tornik udaljeno oko 20km. Ukoliko dolazite iz pravca Užica na skretanju kod Bele zemlje, skrenite levo u pravcu Stopića pećine i Sirogojna. U selu Ljubiš levo skretanje vas lokalnim putem vodi pravo do ovog etno sela.

 


Smeštaj

etno_koliba_boskova_voda_zlatibor_2

 

Etno selo Boškova voda pruža udoban smeštaj u šest etno koliba. Etno kolibe su površine od 17 do 23m². Izuzetno su komforne i opremljene u etno stilu. Dve etno kolibe su dvokrevetne, dok su četiri kolibe četvorokrevetne i uz bračni krevet, imaju dodatne ležajeve.

etno_koliba_trokrevetna_unutra_boskova_voda_zlatibor

Sve kolibe imaju:

 • Bračni krevet,
 • dodatne krevete,
 • moderno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom, 
 • kablovski TV, 
 • DVD, 
 • grejanje na struju i drva, 
 • a jedna koliba ima i mini kuhinju.

etno_koliba_sa_mini_kuhinjom_boskova_voda_zlatibor

 


Dodatni sadržaj

Etno selo Boškova voda pored udobnih etno koliba za vaš smeštaj ima i dodatni sadržaj koji će učiniti vaš odmor nezaboravnim i zadovoljiti sve vaše potrebe.

odbojka_boskova_voda_zlatibor

Oko etno koliba lepo uređen prostor pružiće vam mogućnost i za odbojku na travi. 

U blizini restorana je i uređeno igralište za decu, koje će vam omogućiti da se opustite dok se deca zabavljaju na igralištu ili slobodno trče na lepo uređenom imanju ovog prelepog etno sela na Zlatiboru.

U okviru etno sela Boškova voda su:

 • Etno restoran
 • Bazen i kupalište
 • Parking za goste
 • Igraonica za decu
 • Vodenica potočara

 


Etno restoran

Etno restoran Boškova voda je restoran domaće kuhinje u kome ćete uživati u domaćoj hrani. Ovde vas očekuju čuveni zlatiborski specijaliteti, kao što su: zlatiborski sir i kajmak, domaća proja od domaćeg integralnog brašna, domaće pite, sveža pastrmka, jagnjetina i teletina ispod sača, kuvani kupus u zemljanom loncu.

zlatiborski_specijaliteti_boskova_voda_zlatibor

U etno restoranu Boškova voda očekuju vas pristupačne cene i vhunski kvalitet tradicionalnih jela. 

 

Bazen

Etno selo Boškova voda, na park koraka od restorana i koliba za smeštaj, ima i veliki bazen okružen popločanom terasom, na kojoj se nalaze ležaljke za sunčanje.

 

bazen_sa_lezaljkama_boskova_voda

U vrelim letnjim danima bazen će vam pružiti uživanje i prijatno osveženje. 

 


Vodenica potočara

Etno selo Boškova voda je seosko domaćinstvo Ace Dacovića, u okviru koga se nalazi i stara vodenica potočara na rečici Ljubišnjici. U ovoj maloj vodenici melje se domaće integralno brašno, od koga se prave domaće pite i proja.

stara_vodenica_boskova_voda_zlatibor

Pre polaska kući, ne zaboravite da ponesete domaće integralno brašno, heljdino ili projino brašno, koje možete kupiti ovde.

 

Izleti

Etno selo Boškova voda koje je okruženo gustim borovim šumama ima odličnu lokaciju za izlet i obilazak Zlatibora. Ukoliko volite šetnje, na prelepoj zlatiborskoj visoravni naići ćete na mnogobrojno lekovito bilje, šumsko voće i pečurke.

etno_selo_boskova_voda_zlatibor_zimi

U selu Ljubiš, koje je poznato kao rodno mesto pesnika Ljubivoja Ršumovića, nalazi se Crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene, sagrađena 1924. godine. U blizini sela je i Ršumska pećina, koja se pominje u čuvenoj pesmi kao "pećina stroga, u kojoj živi babaroga". Početkom avgusta u Ljubišu se održava tradicionalna manifestacija "Dani pastrmke" jer je selo Ljubiš na daleko poznato po najkvalitetnijoj pastrmki, poznatijoj kao ljubiška pastrmka. 

U krugu od 20km očekuju vas mnogobrojni izleti. Možete obići Gostiljski vodopad, Stopića pećinu, etno selo Sirogojno, Dobroseličku prerast i crkvu brvrnaru u Dobroselici, Manastir Uvac i još mnogo toga.

Mapa