ETNO SELO STARA PLANINA

ETNO SELO STARA PLANINA
5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

Smeštaj na Staroj planini

Ako tražite udoban smeštaj na Staroj planini, bez obzira da li dolazite leti u obilazak raznih prirodnih atrakcija ili zimi na skijanje na Staroj planini, Etno selo Stara planina je pravi izbor za vas.

Etno selo Stara planina u okviru svog imanja ima: udobne sobe, etno restoran, bazen, dečije igralište, kafić sa bilijar stolom, mali teren za sport. Etno selo Stara planina je pogodan za oblizak stare planine leti, kao i za skijanje na Staroj planini, zimi.

etno_selo_stara_planina_total

Etno selo Stara planina se nalazi u mestu Inovo pored sela Kalna, koje je udaljeno 20km od vrha Babin zub, 27km od Knjaževca, 30km od Pirota i 60km od Niša.

etno_kuca_za_smestaj_natkriveni_venjak_etno_selo_stara_planina

Prava oaza mira i tišine, etno selo Stara planina je idealno mesto za odmor i potpuno opuštanje. Oduševiće vas autentičan etno ambijent okružen prelepim obroncima Stare planine.

etno_selo_stara_planina

Ovde ćete uživati u zdravoj domaćoj hrani, šetnjama po obroncima Stare planine, kupanju u bazenu.

penjalice_ljuljaske_i_tobogan_za_decu_etno_selo_stara_planina

U okviru etno sela je i dečije igralište na kome se deca mogu zabaviti na penjalicama, ljuljaškama i toboganu, a mogu igrati i fugbal na travi. 

etno_restoran_lezaljke_i_bazen_etno_selo_stara_planina

Etno selo Stara planina ima bazen, okružen ležaljkama, pa se u letnjim mesecima, ovde možete sunčati i kupati.

bilijar_sto_i_kafic_etno_selo_stara_planina

Etno selo ima i kafić u kome se nalaze bilijar sto, kao i sto za stoni fudbal, u kome takođe, u večernjim časovima možete da se zabavite.

etno_selo_stara_planina_panorama

U okviru etno sela se nalazi nekoliko objekata sa ukupno 50 ležajeva, raspoređenih u nekoliko vrsta soba, koje su pogodne za porodični boravak ili grupni smeštaj.

petokrevetna_soba_etno_selo_stara_planina

Sve sobe imaju kupatilo i parno grejanje.
 
Možete izabrati:

  • Dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem 
  • Dvokrevevetne sobe sa dva odvojena kreveta
  • Trokrevetne sobe
  • Četvorokrevetne sobe
  • Petokrevetne sobe

Etno restoran Stara planina

U okviru etno sela je i etno restoran Stara planina sa dve sale, u kojima možete uživati u domaćim specijalitetima, kao što su: domaća gibanica, kačamak, proja, domaće kiselo mleko, belmuž, sušenica, praseće i jagnjeće pečenje, domaća sarma, gulaš, punjena paprika, medaljoni u sosu od pečurki, domaći kolači, domaće rakije i prirodni domaći sokovi.

etno_restoran_etno_selo_stara_planina

Restoran je pogodan i za organizovane ručkove i večere, sve vrste proslava, tim bilding, a svake subote možete se proveseliti uz živu muziku. 

pokriveni_deo_restorana_i_basta_etno_selo_stara_planina

Etno selo Stara planina nudi mogućnost noćenja sa doručkom, polupansion ili pun pansion.

Skijanje na Staroj planini

S obzirom da je Stara planina pod snegom skoro pet meseci, idealna je destinacija za skijanje i sve ljubitelje zimskih sportova. 

Etno selo Stara planina je idealno mesto za smeštaj, za sve one koji dolaze na skijanje na Staroj planini, jer se nalazi u blizini najvećih skijaških staza.

Obilazak Stare planine

Za sve one koji leti žele da pobegnu od velikih vrućina, Stara planina je idealna destinacija, koja nudi netaknutu prirodu, aktivan odmor, planinarenje, pešačke staze, vožnju bicikle.

slika_stara_planina_obronci_etno_selo_stara_planina_slika_dron

Ukoliko želite da krenete u obilazak Stare planine, etno selo Stara planina će vam pomoći u tome, jer za obilazak možete koristiti i usluge profesionalnog vodiča.

vodopad_bigar_stara_planina

Na samo nekoliko kilometara od Etno sela Stara planina se nalazi vodopad Bigar, manastir Sv. Onufrija, kao i Crkva presvete Bogorodice u Donjoj Kamenici i manastir svete Trojice u Gornjoj Kamenici.

crkva_presvete_bogorodice_donja_kamenica_stara_planina_slika_dron

Pored ovih atrakcija, možete obići mnogobrojne vodopade na Staroj planini, planinska sela, Slavinsko grlo, Vladikine ploče, Zavojsko jezero, a u blizini su i Knjaževac, Pirot i Svrljig.

natkriveni_stolovi_sa_klupama_etno_selo_stara_planina

Mir i tišina, prelepo okruženje, domaća hrana, niske cene i udoban smeštaj, sigurno su prava preporuka za Etno selo Stara Planina. 

Dobro došli!

Mapa