11. MEĐUNARODNI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA BANJA LUKA 2018

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Trg Krajine 2, 78000 Banja Luka

Mesto dešavanja: Cineplexx Palas

Kontakt

Telefon: +387 51 490 306

Poseti web sajt Pošalji e-mail

Turistička organizacija grada Banja Luka vas poziva na 11. Međunarodni festival animiranog filma Banja Luka, koji će se ove godine održati od 24. do 28. oktobra paralelno u Banjaluci i Trebinju. U Banjaluci festival će se održati u Cineplexx Palas-u.

U glavnom takmičarskom programu se nalazi 48 animiranih filmova (od koji su i dva iz Bosne i Hercegovine), koje je odabrala selekciona komisija, a 13 filmova se nalazi u programu Dječiji animirani film.

U programu Panorama biće prikazana 42 filma, koji nisu ušli u takmičarski program.

Na konkurs festivala pristiglo je čak 517 filmova, koji dolaze iz 39 zemalja širom sveta, a najviše filmova je stiglo iz Francuske, Poljske, SAD, Rusije, Hrvatske i Španije.

U takmičarkom programu moći ćete da vidite dva animirana filma iz Bosne i Hercegovine - "Dubioza kolektiv: Reality" Antona Humla i "Kreacija Nacije" Gorana Fazila, nagrađivani film “Neputovanja” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg iz Srbije, “Biciklisti” Veljka Popovića, “Eutanazija” Joška Marušića, “Filmflam” Marka Belića, “Prošlo je s kišom” Siniše Ercegovca i “Technement” Branka Faraca iz Hrvatske.