3. MAGLIČ FEST 2019

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Bogutovac bb, Kraljevo

Mesto dešavanja: Tvrđava Maglič

Kontakt

Telefon: +381 36 316 000

Poseti web sajt Pošalji e-mail

Turistička organizacija Kraljeva vas poziva na 3. Maglič Fest, koji će se ove godine održati 25. maja od 12 do 18 časova u tvrđavi Maglič. 

Najlepša tvrđava u Srbiji tvrđava Maglič se nalazi na 25 kilometru magistralnog puta Kraljevo - Raška. 

Posetite Maglič Fest i osetite srednjovekovni duh Srbije.

Očekuju vas:

Gorica Popović - legenda srpskog glumišta

Koncert Neše Galije 

Rekordan broj vitezova i viteških družina, a među njima: 

Zmajeva griva iz Niša

Obrađuju 14.vek a od oružja koriste kratke sekire, luk i strele, buzdovane, jednoručne mačeve, dvoručne sekire, vulz, helebarde i borbeni malj-čekić. 

Red Zmaja iz Gračanice

Bave se očuvanjem srednjovekovnih veština i zanata, a posebno obrađuju Vizantiju i 13.vek. Specijalisti su za streličarstvo i pobednici poslednjih nekoliko turnira u Manasiji. Organizatori su viteškog festivala "Shield" u Gračanici.

Viteška družina Beli Orlovi iz Beograda

Glavni cilj, zbog koga je osnovano ovo društvo, jeste da se slavni period srednjevekovne Srbije prikaže ljudima u 21. veku. Članovi družine žele da verno prikažu sve aspekte života u srednjem veku, kako viteškog, tako i onog običnog, svakodnevnog. Aktivnosti udruženja ogledaju se u organizaciji različitih tribina, izvođenju prikaza viteških borbi, a takođe su i pokrenute i radionice brojnih zanata kao što su tkački, kovački, izrada obuće, izrada oklopa i drugih artikala od kože, stolarski zanat, itd.

Pored viteških borbi i sjajne muzike, posetioci ce moći da uživaju i u mnogobrojnim atrakcijama. Jedna od njih su i akrobate sa vatrom.

Organizovan prevoz za Maglič fest

Zbog ograničenog parkinga i velikog broja posetilaca koristite organizovan autobuski prevoz na relaciji Kraljevo- Maglič i nazad. 
Autobusi polaze sa gradskog keja u 10.30 i vraćaju se sa Magliča u 18.00. 
Zbog pravovremene rezervacije broja autobusa neophodne su prijave u prostorijama Turističke organizacije Kraljeva.

Cena povratne je karte 200 dinara.

maglic fest 2019 kraljevo


Očekuju vas borbe vitezova, srednjevekovna muzika, koju izvode najbolje muzičke grupe, stari zanati i zanatlije, princeze, trubaduri i žongleri, nagradne igre za posetioce i još mnogo toga!

Dobro došli!