Gospojinske svečanosti i Sabor narodnog stvaralaštva 2021 Kragujevac

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Kralja Aleksandra I Karađorđevića 31, Kragujevac

Mesto dešavanja: Svetouspenjski Saborni hram

Kontakt

 

 

Gradska turstička organizacija Kragujevac vas poziva na Gospojinske svečanosti i Sabor narodnog stvaralaštva, koji će se održati od 28. avgusta do 21. septembra, u porti Saborne crkve, u Kragujevcu.

 

Ova manifestacija u Kragujevcu se održava s obzirom da je Uspenije Presvete Bogorodice, istovremeno i slava Saborne crkve u Kragujevcu.

U 8 časova, Njegovo Preosveštenstvo episkop Šumadijski, gospodin Jovan, služiće Svetu Arhijerejsku Liturgiju, a u 18 časova u porti Saborne crkve u Kragujevcu, biće organizovano i tradicionalno Velikogospojinsko veče, i prigodan program u kojem učestvuju Narodni orkestar RTS-a, glumci, zdravičari i CZNTK "Abrašević".

U porti Saborne crkve i duž ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, u okviru Gospojinskih svečanosti u Kragujevcu, biće organizovan Sabor narodnog stvaralaštva, na kojem će od 10 do 19 časova, 16 udruženja i preko pedeset učesnika izložiti svoje proizvode. Na ovoj manifestaciji posetioci mogu da vide i kupe zdrave proizvode, hranu, zimnicu i pića proizvedena u domaćinstvima u Kragujevcu i okolini, ali i iz cele Šumadije i Levačkog kraja, sa Kopaonika, iz Kraljeva, Užica itd. Udruženja i domaćini izložiće i unikatne predmete narodne radinosti i starih zanata.

Dobro došli!