MTB maraton Discover Laktaši 2019

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Bakinci, Laktaši

Kontakt

Telefon: +387 51 533 269

Poseti web sajt Pošalji e-mail

mtb maraton discover laktasi 2019

Turistička organizacija opštine laktaši vas poziva na MTB maraton "Discover Laktaši 2019", koji će se održati u nedelju, 09.06.2019. u 9:30h u Bakincima.

Prijave za start vršiće se na dan starta vožnje, u nedelju 09.06.2019. od 9 do 9 i 30 h ispred hale firme "Agro Destil" u Bakincima, Laktaši. 

Start maratona je u 9:30, a očekivani završetak vožnje je oko 12:30 h.

MTB maraton "Discover Laktaši 2019" organizuje se šesti put za redom, u organizaciji biciklističkog kluba Laktaši, u sklopu "Laktaških ljetnih igara 2019", koji je podržan od strane Turističke organizacije opštine Laktaši.

Ova sportsko-turistička manifestacija promoviše brdski biciklizam u opštini Laktaši, kao i turističke potencijale Laktaša za bavljenje outdour aktivnostima, aktivan boravak u prirodi, kao i održivi način transpotra ljudi svakodnevno. 

Staza koja se proteže u dužini od 42 km sadrži najatraktivnije dijelove opštine Laktaši za vožnju MTB bicikla, a čine je većinom utabani šumski putevi, kao i atraktivni single trailovi, sa manjim dijelom asfaltnim dionicama. Staza je pogodna za rekreativce i napredne rekreativce, kao i za ozbiljnije vozače, koji mogu da uživaju u preljepim krajolicima, vidikovcima, šumi, a na kraju vožnje i u čorbancu, koji već tradicionalno čeka sve učesnike, kao i degustacija proizvoda firme Agro Destil doo, koja je generalni sponzor manifestacije, te after party.

Svi učesnici voze na vlastitu odgovornost. Maloljetna lica mogu da voze u pratnji roditelja ili sa potpisanom izjavom od roditelja/staratelja o preuzimanju odgovornosti. Kaciga je obavezan dio opreme, kao i ispravan brdski bicikl. Na startu će biti obezbjeđena servisna stanica za brza podešavanja bicikla.

Startnina koja iznosi 5 KM pokriva troškove ručka. 

Staza će biti markirana strelicama i crveno-bijelim trakama na drveću, kao i sprejom na asfaltu. 

Na startu maratona će biti kola hitne pomoci u slučaju potrebe za intervencijom. 

Na stazi će biti nekoliko okrepnih stanica sa pićem i voćem za sve učesnike, a okvirno na pola puta u centru Laktaša ispred prostorija Turističke organizacije biće pauza za kondiciono manje spremne učesnike, ali i za one željne druženja i zajedničkog fotografisanja. 

Kompletan maraton će biti popraćen sa profesionalnim fotografima, kao i ekipom koja snima dronom.

Vidimo se na startu!

Dobro došli!