Pile fest 2022 Žitište

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija:

Mesto dešavanja: Žitište

Kontakt

 

pile-fest-2021-zitiste

 

Turistička organizacija opštine Žitište vas poziva na manifestaciju Pile fest 2022, koja će se održati od 25. do 26. juna 2022. godine u Žitištu.

 

Posetioce ove tradicionalne gastronomske manifestacije očekuje bogat program i razna takmičenja na trgu u Žitištu, dok će se koncerti muzičkih zvezda održavati na sportskom stadionu "Dragan Vučurević – Vučko".

 

Pripremanje najveće kajgane u Srbiji od 1001 jajeta prvi put je organizovano na drugom Pile festu u Žitištu, od tada do danas svake godine žitištanska kajgana "poraste" za po jedno jaje. Najveća kajgana je osmišljenja da promoviše manifestaciju Pile fest, ali i opštinu Žitište, kao sredinu gde se po glavi stanovnika uzgaja najviše živine. "Kad smo najveći proizvođači moramo imati i najveću kajganu", poručuju organizatori manifestacije Pile fest.

Ove godine na Pile festu u džinovskom tiganju pećiće se 1016 jaja, a od prošle godine najveću kajganu prati i isto toliko pilećih krilaca.

"Ove porcije za džinove posetioci Pile fest-a pojedu u slast u rekordnom roku, tako da pored najvećih porcija naši specijaliteti su i najukusniji", poručuju iz Turističke organizacije Opštine Žitište, koji zajedno sa članicama udruženja žena sa teritorije Opštine Žitište, već godinama, pripremaju ove gurmanluke.

Od ove godine svako udruženje žena će pripremiti specijalne Pile fest sosove, koje će svi gosti imati priliku da probaju, zajedno sa kajganom i krilcima, kao i da izaberu najbolji Pile fest sos za 2022. godinu.

Na Trgu u Žitištu tokom dvodnevne manifestacije biće organizovani mnogi sporstki i zabavni programi, kao što su: berza ukrasne živine, trka koka, vožnja balonom na topao vazduh.

Na Begeju će biti organizovani sportski događaji, dečiji program, program za najmlađe, nastupi kulturno umetničkih društava, kreativne radionice, omaž Branku Ćopiću, 5. Festival rakije, kao i rok koncerti.

Na Sportskom stadionu "Dragan Vučurević – Vučko" posetioce ove sjajne manifestacije očekuju koncerti muzičkih zvezda, kao što su: Adila, Milica Pavlović, Neverne bebe i Aco Pejović.

Ove godine u organizaciji Sportskog saveza Opštine Žitište u nedelju 26. juna od 11 časova, održaće se turniri odbojke na pesku u muškoj i ženskoj konkurenciji (2+1).
Ako ste ljubitelj odbojke na pesku  vašu ekipu možete prijaviti do 24. juna na broj telefona 062-208-068 i 063-665-692 kao i na facebook stranici: facebook.com/sportskisavez.opstinezitiste. 

Pored kvalitetne odbojke na pesku Caffe Art tokom sportskih takmičenja priprema zanimljiva dešavanja za omladinu na obali Begeja, Gomex d.o.o. je obezbedio vaučere za kupovinu u njihovim prodavnicama za tri prvoplasirane ekipe u obe konkurencije.

Zbog velikog interesovanja za manifestaciju Pile fest koja će biti održana 25 i 26. juna u Žitištu, Turistička organizacija Opštine Žitište u saradnji sa JKSP "EKOS" obezbedila  je besplatan autobuski prevoz iz svih naseljenih mesta opštine Žitište kao i iz Zrenjanina.

Povratak iz Žitišta i u subotu i nedelju je nakon završetka koncerata sa autobuske stanice u centru mesta.

 

Program:

Subota, 25.06.2022.

Sportski stadion "Dragan Vučurević – Vučko", Žitište

Koncert Adila
Koncert Milica Pavlović

Nedelja, 26.06.2022. 

Sportski stadion "Dragan Vučurević – Vučko", Žitište

Koncert Neverne Bebe
Koncert Aco Pejović

Dobro došli!