Pršutijada 2023 Mačkat Zlatibor

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija:

Mesto dešavanja: Crkva Sv. Proroka Ilije, Mačkat

Kontakt

 

plakat-prsutijada-2023-mackat-zlatibor.jpg

 

Turistička organizacija Zlatibor vas poziva na Sajam suvomesnatih proizvoda – Pršutijada 2023, koja će se održati od 10. do 12. februara 2023. godine u porti crkve Svetog Ilije u Mačkatu na Zlatiboru.

 

Tradicionalna Pršutijada se održava svake godine u prvoj polovini februara u selu Mačkat, koje je udaljeno desetak kilometara od centra Zlatibora. U ovom zlatiborskom selu, koje se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini za sušenje mesa, zbog čega se ovde i nalazi najveći broj proizvođača pršute, koja se proizvodi na tradicionalan način, star stotinama godina.

Na ovom zlatiborskom sajmu suvomesnatih proizvoda, posetioci mogu degustirati i kupiti razne mesne delikatese kao što su: goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi.

S obzirom da je ova manifestacija takmičarskog karaktera, svake godine se biraju i najbolji srpski suvomesnati proizvodi.

Organizator Pršutijade 2023 je Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.

Dobro došli!