I Šetnja za zeleni Lovćen 2019 Nacionalni park Lovćen

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Nacionalni park Lovćen

Kontakt

Telefon: +382 41 230 250

Poseti web sajt Pošalji e-mail

plakat_setnja_za_zeleni_lovcen_2019_nacionalni_park_lovcen

Turistička organizacija Prijestonice Cetinje vas poziva na prvu od četiri "Šetnje za zeleni Lovćen", koja će se održati u nedjelju 16.06.2019 godine od 9 do 17h u Nacionalnom parku Lovćen.

Šetnje za zeleni Lovćen imaju za cilj da okupe što veći broj ljubitelja i poštovalaca planine Lovćen, uz donaciju od minimum 5,00 eura po učesniku, za nabavku sadnica javora i bukve i obnovu lovćenskih šuma, koje su znaačajno uništene u požaru 2017. godine.

Prva pješačka tura "Lovćen - Babina glava"

Prva pješačka tura "Lovćen - Babina glava" je laka tura, duga 10km, sa visinskom razlikom od oko 300m.

Babina glava (1474m) je jedan od najljepših vidikovaca na Lovćenu, sa kojeg se pruža pogled na najveći dio crnogorskog primorja. U uslovima dobre vidljivosti, jasno se vide i djelovi Albanije i Hrvatske. 

Pješačenje započinje nadomak restorana "Kraljičin vrt" na Ivanovim koritima, kroz netaknuti dio lovćenske bukove šume, koji se zatim nastavlja makadamskim putem do samog vrha. 

Staza je kružnog tipa, a povratak je starom cestom iz austrougarskog peroda, preko sela Dolovi.

Mjesto okupljanja: Raskrsnica Lovćenske ulice i Bulevara crnogorskih junaka (Nacionalna biblioteka Crne Gore)

Potrebna oprema: Oprema za jednodnevno planinarenje (gojzerice ili patike debljeg đona; Voda: minimum 1,5l; Hrana: optimalno za jedan dan;  Slatkiši; Preobuka; Tanka jakna; Zaštitni faktor).

Organizovan prevoz

Zbog organizovanog prevoza od Cetinja do Ivanovih korita i nazad, broj mjesta je ograničen brojem mjesta u autobusu. Svi zainteresovani su dobrodošli da i prevozom u sopstvenoj režiji dođu do Ivanovih korita i pridruže se grupi. Prevoz je obezbijedila Turistička organizacija Prijestonice Cetinje.

Obavezna prijava

Prijava je obavezna putem info@aktivnazona.me pošaljite sljedeće informacije: ime i prezime, broj telefona i e-mail, najkasnije do petka, 14.06.2019. godine.