Šetnja Deliblatskom peščarom "U smiraj dana" 2019 Leanka

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Leanka, Dolovo, Deliblatska peščara

Kontakt

Telefon: +381 62 634 829

setnja_deliblatskom_pescarom_u_smiraj_dana_2019_leanka

Turistička organizacija opštine Kovin vas poziva na manifestaciju Šetnja Deliblatskom peščarom "U smiraj dana" 2019, koja će se održati u subotu, 27. jula 2019. godine, sa početkom u 17 časova u Deliblatskoj peščari u naselju Leanka.

Naselje Leanka se nalazi 8km od sela Dolovo u Deliblatskoj peščari.

Tradicionalna manifestacija "U smiraj dana", je ekološko-rekreativna manifestacija, koja ima za cilj da predstavi prirodne, kulturološke i etnološke lepote zapadnog dela Specijalnog rezervata prirode "Deliblatska peščara". 

Očekuje vas kulturno-umetnički program, zanimljivi sadržaji za mnogobrojne posetioce, kao i tradicionalna šetnja Deliblatskom peščarom u smiraj dana u dužini od 7 km. 

U okviru šetnje planiran je dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u najlepšem zalasku sunca sa peščanih dina obraslih lekovitim biljem. 

U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi "Ko to tamo peva", "Varljivo leto 68.", "Džingis Kan", "Boj na Kosovu" , "Besa", "Lafajet", "Sveto Mesto" i mnogi drugi. 

Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstava i upoznavanje sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti.

Cela ulaza u Specijalni rezervat prirode "Deliblatska peščara" iznosi za odrasle 100 RSD, a za decu 50 RSD.

Dobro došli!