TRIBINA NA TEMU ŠKOLSKOG TURIZMA GOSTOLJUBLJE

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Etno selo Gostoljublje

Kontakt

Telefon: +381 31 782 155

Poseti web sajt Pošalji e-mail

Turistička organizacija Kosjerić vas poziva da posetite etno selo Gostoljublje gde će se 20. oktobra u 13 časova, održati tribina na temu školskog turizma na području opštine Kosjerić.

Turistička organizacija Kosjerić uz saradnju Udruženja "Vesnik Kosjerić" i uz podršku Američke ambasade, kao i Asocijacije "Seoski turizam Srbije" započela je projekat razvoja dečijeg i omladinskog turizma na području opštine Kosjerić, kroz niz aktivnosti koje bi doprinele češćem uključivanju seoskih destinacija u školske programe kroz rekreativnu nastavu, izlete i škole u prirodi.

Učesnici tribine će pokušati da daju odgovore na pitanja: Kako iskoristiti svakodevicu života na selu, ambijent, objekte, ljude; kako napraviti školske programe na selu koji će, sa jedne strane, dati šansu seoskom stanovništvu da kroz iste programe ožive tradicionalne veštine, zaboravljene zanate i običaje, i kako da ekonomski ojačaju.

Turistička organizacija Kosjerić poziva sve predstavnike nastavnog, stručnog kadra, hotela, turističkih agencija da učestvuju u radu ove tribine, i da na osnovu ličnog iskustva na temu dečijih izleta i škola u prirodi, daju sugestije i predlože konkretne aktivnosti i primere iz prakse.

Uz organizatore domaćin tribine je Osnovna škola "Mito Igumanović" iz Kosjerića.

Za sve učesnike tribine obezbeđen je ručak u etno selu "Gostoljublje".

Dobro došli!