Viteški oktobar 2020 Smederevska tvrđava

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Mali grad, Smederevska tvrđava

Kontakt

Telefon: +381 26 612 840

Poseti web sajt

 

plakat-viteski-oktobar-2020-smederevska-tvrdjava

 

 

Manifestacija Viteški oktobar 2020 održaće se dva vikenda u oktobru, od 10. do 11. oktobra i od 17. do 18. oktobra 2020. godine, od 11 do 17 časova, u Malom gradu Smederevske tvrđave. 
 

Posetioci će nakratko moći da zakorače u srednji vek, a doživljaj će upotpuniti zvuci srednjovekovne muzike, udarci čekića u nakovanj, kao i zvuk rogova koji će na svaki sat najavljivati viteške borbe u ringu koji će biti postavljen u centralnom delu Malog grada.
 
Unutar Malog grada tvrđave biće postavljeni u srednjovekovni šatori i štandovi, na kojima će posetioci moći da razgledaju izložbu oklopa i oružja, ali i da se uz kratku obuku oprobaju u streličarstvu, bacanju sekire i koplja. 

Slikarske radionice, škole kaligrafije i heraldike dočaraće sjaj srednjevekovnog dvora, a na platou ispred Malog Grada odvijaće se srednjevekovne zanatske radionice: kovačka, kožarska, drvodeljačka, kaligrafska.

Kraj manifestacije Viteški oktobar 2020, koji će se održati drugog vikenda (od 17. do 18. oktobra), obeležiće igra vatre i mača, igre sa vatrenim rekvizitima, borbe sa zapaljenim mačevima i bljuvanje vatre, pod okriljem mraka.

Cena ulaznice: 120 dinara
Za decu do sedme godine ulaz besplatan.

Dobro došli!