Vodička tura "Jevrejsko nasleđe"

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Trg "Kod krsta", Kragujevac

Kontakt

Telefon: +381 34 335 302

Poseti web sajt

 

Gradska turistička organizacija Kragujevac vas poziva na vodičku turu "Jevrejsko nasleđe", koja će se održati u subotu 31. oktobra 2020. godine.

 

foto-iz-knjige-jevreji-u-kragujevcu

 

Ova tura, inspirisana knjigom "Jevreji u Kragujevcu" autora Staniše Brkića i Milomira Minića, biće prvi put organizovana u Kragujevcu, istovremeno je i sećanje na zajednički život, kao i na društveni, kulturni, poslovni i humanitarni doprinos Jevreja gradu Kragujevcu.

U okviru vodičke ture "Jevrejsko nasleđe", zainteresovani posetioci obići će lokacije jevrejskih trgovina, radnji, orginacija i veroispovednih objekata u kojima su živeli Jevreji doseljeni na ove prostore. Takođe će biti u prilici da obiđu i mesta njihovog stradanja, kao što su Metino brdo i Stanovljansko polje, a završetak ture je planiran kod Spomenika streljanim Srbima i Jevrejima 20. oktobra 1941. godine u Bagremaru.

Tura polazi u 11 časova sa trga "Kod krsta".

Prijava i bliže informacije za ovaj organizovani obilazak autobusom u pratnji vodiča, zainteresovani mogu da dobiju u Turističkom informativnom centru (plato Robne kuće) radnim danom od 8 do 20 časova, subotom od 9 do 15 časova ili telefonom  +381 34 335 302.

Dobro došli!