PODRUM ĐORĐEVIĆ

PODRUM ĐORĐEVIĆ
5 zvezdica od 1 glasova

Kontakt

vinogradi-begovac-podrum-djordjevic-2

 

Na dva i po sata od Beograda, na osunčanim padinama Begovca, Podrum Đorđević, proizvodi najkvalitetnija vina iz Aleksandrovca. Po uzoru na pretke, nastavljajući dugu tradiciju, nastaju izuzetna vina sa istančanim karakterom i teroarom Župe Aleksandrovačke.

 

 

 


Gde se nalazi

Vinarija Podrum Đorđević se nalazi u mestu Gornji Stupanj, koje je udaljeno 12 km od Aleksandrovca, prestonice srpskog vinarstva, a od Beograda je udaljena oko 225 km.


Vina iz Župe

Podrum Đorđević proizvodi izuzetna vina iz Župe Aleksandrovačke, po porodičnoj tradiciji koja traje od početka 60-tih godina XX veka, po uzoru na pretke koji su svoja znanja o vinu i vinogradarstvu obogatili školovanjem u Francuskoj.

Ova vinarija iz Aleksandrovca gaji prvoklasno grožđe različitih sorti u sopstvenim vinogradima. U vinogradima koje okružuju prelepi vrhovi Kopaonika, Željina i Goča, okupane suncem rastu sorte grožđa: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Tamjanika i Prokupac.

Spoj ljubavi, posvećenosti, moderne tehnologije i tradicije stvara najbolja vina koja otkrivaju istančan karakter i teroar Župe Aleksandrovačke.

Vina iz Župe vinarije Đorđević u sebi kriju podneblje na kojem nastaju, toplotu sunca i plavetnilo župskog neba, specifične sortne arome i mirise, što im daje izuzetnu pitkost i sopstveni karakter, koji se ne zaboravlja.


Chardonnay Đorđević

belo-suvo-vino-chardonnay-djordjevic

 

Chardonnay Đorđević je suvo belo vino, zelenkasto žute boje, osvežavajućeg voćnog mirisa breskve i kajsije. Ovo belo vino, punog harizmatičnog ukusa i pikantnih kiselina pružiće vam nezaboravne užitke i stvoriće vam osećaj živosti i svežine.


Tamjanika Đorđević

belo-suvo-vino-tamjanika-djordjevic

 

Tamjanika Đorđević je suvo belo vino, zelenkasto žute boje, atraktivanog i raskošnog muskatnog mirisa u kojem dominiraju zova i bosiljak, sa primesama lipe i meda. Pitko vino harmoničnog ukusa i pikantnih kiselina, koje mu daju živost i svežinu.

Tamjanika Đorđević se može služiti i kao aperitivno vino i kao vino koje uspešno prati glavna jela.


Sauvignon Blanc Đorđević 

belo-suvo-vino-sauvignon-blanc-djordjevic

 

Sauvignon Blanc Đorđević je suvo belo vino zelenkasto žute boje, atraktivanog osvežavajućeg mirisima u kojem dominiraju zova i bosiljak, sa primesama zelene paprike i bibera. Ovo harizmatično pitko vino koje provocira na gutlja više, ima umereno pun ukus i provokativne kiseline koje ovom vinu daju živost.


Bravura Cuvee

crveno-vino-bravura-podrum-djordjevic

 

Bravura Cuvee je suvo crveno vino tamno crvene boje rubina, izraženog voćnog mirisa višnje i borovnice, sa diskretnim primesama srpskog hrasta i čokolade. Pikanto i snažno crveno vino je kupaža koja sadrži Merlot 60% i Cabernet Sauvignon 40%. Punog i harmoničnog ukusa, Bravura Cuvee nakon kontrolisane fermentacije i maceracije, odležava i sazreva 12 meseci u barik buradima od srpskog hrasta. Sjajno barikirano vino vibrantnih kiselina i finih tanina sa produženom završnicom.


Merlot & Cabernet Sauvignon Đorđević

crveno-suvo-vino-merlot-cabernet-sauvignon-djordjevic

 

Merlot & Cabernet Sauvignon Đorđević je suvo crveno vino, intenzivno crvene rubin boje, kompleksnog mirisa crvenog bobičastog voća, u kojem vas mame kupine, maline i borovnice. Ovo snažno crveno vino jake strukture, ima izrazito pun ukus i dobro izbalansirane kiseline.

 

Rose Đorđević

roze-suvo-vino-rose-djordjevic

 

Rose Đorđević je roze suvo vino, provokativne ružičasto pink boje, izraženog voćnog mirisa u kom dominiraju jagode. Ovo roze vino proizvedeno je od sorte grožđa Merlot, ima harmoničan ukus i pikantne sveže kiseline.

 

Gde kupiti vina Đorđević?

Vina Đorđević možete kupiti u bolje snabdevenim prodavnicama i vinotekama, kao i u online prodavnici na sajtu vinarije Podrum Đorđević. Poručena vina plaćaju se gotovinom prilikom preuzimanja vina, a isporuka isključivo na teritoriji Srbije vrši se putem kurirske službe. Dostava je besplatna.

 

Mapa