UniCredit Bank Banja Luka

UniCredit Bank Banja Luka
5 zvezdica od 1 glasova

Kontakt

KONTAKT

Marije Bursać 7
78000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH
Tel +387 51 243 200

www.unicreditbank-bl.ba
info-bl@unicreditgroup.ba

 

O BANCI

UniCredit Bank Banja Luka je banka kćerka UniCredit Bank Austria AG, članice UniCredit Group. Zajedno sa UniCredit, UniCredit Bank Austria AG rukovodi vodećom mrežom poslovnih jedinica u centralnoj i Istočnoj Evropi sa preko 2900 poslovnih jedinica. Zapošaljava 60.000 zaposlenih koji servisiraju 17 miliona klijenata u 24 zemlje.

UniCredit Bank Banja Luka osnovana je 1911. godine, sa sjedištem u Banjoj Luci. Banka je sa najdužom tradicijom poslovanja u Bosni i Hercegovini. U istoriji dugoj preko 100 godina ova banka je prolazila kroz najrazličitije transformacije i uspješno poslovala u različitim pravnim i organizacionim formama u okviru većeg broja banaka i bankarskih sistema.

Pod imenom Banjalučka banka d.d. Banja Luka prvi put se pojavljuje krajem 1989.godine, kao dioničarsko društvo sa većinskim državnim kapitalom.Početkom 2002. godine izvršen je proces vlasničke transformacije i banka mijenja naziv u Nova Banjalučka Banka a.d. Banja Luka.Od 01. juna 2008. godine, Nova Banjalučka Banka posluje pod nazivom UniCredit Bank Banja Luka.

Prepoznatljiva po svom karakteru, dugogodišnjoj tradiciji i imidžu koji je stekla u javnosti i među klijentima, UniCredit Bank Banja Luka održava stare i gradi nove odnose i relacije po principu nova Banka - stari prijatelji. Sa jasno utvrđenim ciljevima, angažovanjem stručnog i profesionalnog menadžerskog tima, dinamički postavljenom organizacijom poslovanja i tržišnom orijentacijom, Banka je u kratkom vremenskom periodu postigla značajne rezultate i sve se više nameće kao ozbiljan kandidat za jednog od lidera u bankarskom sektoru i nosioca razvoja ekonomije u cjelini.

UniCredit je četvrta najveća banka u Evropi. Zajedno sa HVB Group i UniCredit Bank Austria AG, prva prava Evropska banka je počela sa radom.

* Dizajn oglasa Vanja Stojaković

Mapa