VINARIJA DEURIĆ

VINARIJA DEURIĆ
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

Vinarija na Fruškoj gori

Vinarija Deurić je novoizgrađena vinarija u mestu Mala Remeta, na jugoistočnoj padini Fruške gore, gde se nalazi i kompanija Atos Fructum, najmlađa članica Deus business grupe.

vinarija_deuric

Pored savremenih plantaža jabuka na 100ha, istorija i tradicija Fruške gore, kao i potencijal našeg mikro lokaliteta potstakli su nas da od 2009. godine gajimo i grožđe i izgradimo savremenu vinariju.


Fruškogorski vinogradi

Smešteni na osunčanim, jugoistočnim obroncima Fruške gore, na visini od 250m nadmorske visine, fruškogorski vinogradi vinarije Deurić predstavljaju osnov za proizvodnju najkvalitetnijeg vina u jednom od najpoznatijih vinogorja Srbije - Fruškogorskom vinogorju.

vinogradi_deuric

Vinarija Deurić je počela sa proizvodnjom vina od vrhunskih sorti grožđa 2012. godine, a u septembru 2013. godine otvorena je i Vinska kuća, koja u svom sastavu ima vinariju, podrume, degustacione sale, restoran i 4 sobe za smeštaj gostiju.


Talas Crveni Deurić 

Talas Crveni je vino purpurno crvene boje i srednjeg inteziteta. Na nosu dominiraju arome trešnje, maline i crvenog šumskog voća.

Prisutnost Merloa ovoj kupaži daje voćnost, raskoš i kompleksnost doživljaja. Skladne kiseline, upotpunjene osvežavajućim voćnim aromama, spajaju se u lepu, prijatnu završnicu koja će oduševiti sve ljubitelje crvenih vina.

talas-crveni-2015

Sastav: Pinot noir, Merlot

Godina: 2015


Talas Beli Deurić

Talas beli je vino koje odlikuju mirisi banana, vanile i žutih pegavih jabuka.

Bogatog ukusa, sočno i sveže, sa završnim ukusom voćnog karaktera. Idealno aperitivno vino, ali i pratilac predjela od sireva i sušenog mesa, jela od rečne ribe i piletine.

talas-beli-2015

Sastav: Chardonnay, Sauvignon blanc, Gewurztraminer

Godina: 2015


Enigma Deurić

Enigma je vino koje karakterišu intezivne arome kruške i breskve, uz malo nota koje podsećaju na koru limuna.

Izuzetno sveže i skladno vino, duge završnice, koje će biti savršen par smuđu u pavlaci, brancinu i oradi sa roštilja, plodovima mora, belim sirevima i svežim salatama.

enigma-deuric-2015

Sastav: Chardonnay, Sauvignon blanc

Godina: 2015


Avangarda Deurić

Avangarda je vino snažne strukture, voćno-začinskog karaktera. Raskošnog mirisa citrusnog voća, aroma divlje ruže, livadskog cveća i zrele dinje. Prefinjene strukture, mekane i duge aromatične završnice.

Savršen par biće mu ćuretina sa mlincima, praseće pečenje, teletina na lešo, pasta karbonara ili domaća gibanica sa sirom.

avangarda-deuric-2015

Sastav: Sauvignon blanc, Gewurztraminer

Godina: 2015


Gewurztraminer Deurić

Jedna od omiljenih aromatičnih sorti grožđa, koja najbolja vina u region daje baš na Fruškoj Gori.

Gewurztraminer je vino bogatog cvetno-voćnog mirisa, sa notama zove, mandarine i manga. Izuzetno sočno u ustima, sa diskretnim aromama đumbira i pomorandžine kore koje se veoma dugo zadržavaju u ustima. Idealno vino da isprati jela azijske kuhinje, sveže salate ili pite od masnog testa.

gewurztraminer-deuric-2015

Sastav: Gewurztraminer

Godina: 2015


Urban rose Deurić

Urban rose je slojevit i kompleksan roze, sa mirisom koji podseća na gorku pomorandžu i krišku lubenice, a zatim kajsije, crvene ribizle i jagode, uz jasan herbalno-cvetni ton. U ustima sočno, sa finim kiselinama, dugo, sa aromama svežeg cvetnog voća, uz malo začinskih, vanilinskih nota.

Lepo će se složiti uz somovinu sa roštilja, šarana na rašljama, kao i uz škampe i kozice na crvenoj buzari, zalogaje sa dimljenim lososom ili čak neko nežnije meso sa roštilja.

urban-rose-2015

Sastav: Pinot noir

Godina: 2015

 

Poseta vinariji Deurić

Za nepun sat vremena iz pravca Novog Sada ili Beograda turisti mogu da posete vinariju Deurić i uživaju u raznovrsnim ponudama koje smo im pripremili: obilazak voćnjaka i vinograda na vagonićima, obilazak vinarije, pogled sa vidikovca, degustacija vina, slaganju hrane i vina, ili jednostavno prepuštanje tišini uz predivan pogled na obronke Fruške gore.

obilazak_vinarije_deuric

Organizujemo pojedinačna i grupna dešavanja, proslave, svečane ručkove i večere, seminare, predavanja, poslovne sastanke, team building, prezentacije i promocije.

Mapa