VINARIJA TRI MEĐE I OBLAK

VINARIJA TRI MEĐE I OBLAK
5 zvezdica od 6 glasova

Kontakt

Autentična vina sa Fruške Gore

U malom selu Neštin, na obali Dunava, nedaleko od Bačke Palanke osnovana je 2016. godine porodična vinarija porodice Dragičević, vinarija Tri međe i oblak, u želji da stvara autentična vina sa Fruške Gore.

Ova, za sad, mala vinarija sa Fruške Gore, vođena je idejama i filozofijom garažista, koji u okviru male proizvodnje, teže za najvišim kvalitetom. 

panorama_nestin_i_vinogradi_vinarija_tri_medje_i_oblak

Interesnatna je i činjenica, da se vinogradi Vinarije Tri međe i oblak, nalaze na istoj geografskoj širini, kao i čuvena vinarija Chateau Lafite.

Izuzetna predanost, ljubav prema vinu i ručna izrada vina malih serija, karakterišu ova originalna vina sa Fruške Gore.  

Vina vinarije Tri međe i oblak, Vagabundo Crveni, Vagabundo Beli i Pagan Rose, možete poručiti na sajtu, ili direktno telefonom.

 

Vinogradi Fruškogorskog vinogorja

Na samo 400m od Dunava, na uzdignutom platou iznad sela Neštin, nalaze se vinogradi Vinarije Tri međe i oblak, koji su deo Fruškogorskog vinogorja. 

slamnati_sesir_visi_na_vinovoj_lozi_vinograd_vinarija_tri_medje_i_oblak

U vinogradima, koji su posađeni još sredinom 80-tih godina, brižno se uzgajaju vrste grožđa, kao što su: Grašac, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Vranac i Muscat Hamburg.

 

Vina malih serija

Ono što karakteriše vina vinarije Tri međe i oblak, svakako su visok kvalitet, ručna izrada, autentičnost i izuzetna posvećenost.

Ova vina malih serija jasno odslikavaju godinu, zemljište i mikroklimu Fruške gore, što ih čini autentičnim i jedinstvenim.

tri_vina_vinarija_tri_medje_i_oblak

Trenutno vinarija Tri međe i oblak pravi tri vina: Vagabundo Beli, Vagabund Crveni i Rose Pagan. 

 

Vino Vagabundo Crveni

suvo_crveno_vino_vagabundo_crveni_vinarija_tri_medje_i_oblak

 

Elegantno suvo crveno vino Vagabundo Crveni je intezivne tamno crvene boje sa nežnim taninima. Ovo vino meke strukture ima miris šumskog voća sa blagim primesama hrasta. Dobitnik bronzane medalje BIWC 2019 (The Balkans International Wine Competition).

 

Gastronomski saveti

Crveno vino Vagabundo Crveni se najbolje slaže sa jelima od crvenog mesa i grilovanom tunjevinom, biftekom, teletinom ispod sača.

 

Služenje

Vino najbolje služiti na temperaturi od 18-20°C

 

 

Vino Vagabundo Beli

suvo_belo-vino_vagabundo_vinarija_tri_medje_i_oblak

 

Kompleksno, suvo belo vino Vagabundo Beli je svetlo žute boje, svežih aroma tropskog voća i citrusa, sa izraženom prijatnom kiselinom i hrskavošću. Belo vino punog tela sa upečatljivom i osvežavajućom završnicom. Dobitnik srebrne medalje BIWC 2019 (The Balkans International Wine Competition).

 

Gastronomski saveti

Belo vino Vagabundo Beli se najbolje slaže sa pečenom i kuvanom ribom, piletinom i mladim sirevima.

 

Služenje

Vino najbolje služiti na temperaturi od 8-10°C

 

 

Vino Pagan Rose

suvo_roze_vino_pagan_rose_vinarija_tri_medje_i_oblak

 

Suvo roze vino Pagan Rose je bledo roze boje, sa aromom ruže, malina i šumskog voća. Skladno uklopljena slast sa snažnim kiselinama čini, ovo rose vino punog tela sa dugom završnicom, pravim gastronomskim užitkom.

 

Gastronomski saveti

Vino Pagan Rose se najbolje slaže sa raznim vrstama pizze i pastama, jelima sa roštilja, obrok salatama i kozjim sirom. 

 

Služenje

Vino najbolje služiti na temperaturi od 8-10°C

Mapa