VINARIJA IN ILIĆ NIJEMČEVIĆ

VINARIJA IN ILIĆ NIJEMČEVIĆ
5 zvezdica od 5 glasova

Kontakt

vinogradi_vinarija_ilic_nijemcevic

 

Na prelepim obroncima Fruške Gore, gde se već vekovima gaji vinova loza i pravi čuveno fruškogorsko vino, smestila se vinarija In Ilić-Nijemčević.

 

 

 

Inspirisane viševekovnom tradicijom vinograda koje su stari Rimljani zasadili na obroncima Fruške Gore, porodice Ilić i Nijemčević pretočile su ljubav i umeće u uzgajanju najfinijih grozdova u boce plemenitog, pitkog i raspevanog vina izuzetne čistoće i kvaliteta. Dve kuće u vinogradima kraj Valjeva i na Fruškoj Gori pozivaju ljubitelje vina da u okrilju prirode okušaju plemenite arome i opojne ukuse svojih vinskih podruma.

 

 

Gde se nalazi

Na osam kilometara od Šida, u malom naselju Bikić do, u blizini manastira Privina glava, nalaze se vinogradi i vinarija In Ilić-Nijemčević.

Vinarija In Ilić-Nijemčević udaljena je 50 km od Sremske Mitrovice, 80 km od Novog Sada i 115km od Beograda. 

 


Vina Ilić-Nijemčević

Bilo da ste vrsni poznavalac, ljubitelj vina ili jednostavno uživate u tome da značajne događaje, trenutke opuštanja i dobre zalogaje ispratite ukusom crnog, belog ili rozea – sigurno ste barem jednom pokušali da proniknete u tajne kvaliteta „pića bogova“ i veštine degustatora. 

 

Vina Ilić-Nijemčević možete poručiti telefonom.
Power Inter Mont
Vjekoslava Kovača 20, Beograd
tel: +381 11 34 42 005

 

Svaka berba i vrsta vina nose karakteristične mirisne note i ukuse svog podneblja. Kombinacija aroma i ukusa jedinstvena je za svaku bocu u kojoj se razvija i čašu koju ispuni. Čini je fuzija sorte grožđa i njegove zrelosti, tradicije u gajenju vinove loze i modernih tehnologija prerade vina, dozrevanja u hrastovim bačvama i čuvanja u položenim bocama, toplih sunčanih dana i temperature serviranja. 

 

vinska_burad_vinarija_in_ilic_nijemcevic

 

Stvoriti izvrsno vino je umetnost, veština i... ljubav, osnovni sastojak kojim je vinarija Ilić-Nijemčević ispunila svaku bocu svog vina.

Potvrdu kvaliteta i kontrolisanog porekla nosiće vina Ilić-Nijemčević sa oznakom geografskog porekla -  beli Chardonnay i crni Cabernet Sauvignon. 

 

 

Chardonnay

vino_chardonnay_vinarija_in_ilic_nijemcevic

Delikatni Chardonnay-a punog tela i raskošnog ukusa zrele dinje, pegavih jabuka, smokvi i limuna stvara harmoniju ukusa sa rečnom ribom, belim mesom, mladom prasetinom ili testeninom.

 


Italijanski rizling

vino_italijanski_rizling_vinarija_in_ilic_nijemcevic

Radujte se uz okrepljujuće gutljaje žutog italijanskog rizlinga koji miriše na leto, žute jabuke, kruške ječmenke, maslačak i citruse. 

 


Rajnski rizling

vino_rajnski_rizling_vinarija_in_ilic_nijemcevic

Dogovarajte se uz kraljevski ukus belog rajnskog rizlinga prožet karakternim aromama kore limuna, opore žute dunje i nežnog lipovog cveta.

 


Cabernet Sauvignon

vino_cabernet_sauvignon_vinarija_in_ilic_nijemcevic

Čvrst karakter suvog Cabernet Sauvignon-a odlikuju puno telo i aromatični ukusi tamnih bobica, crne čokolade, zelene paprike i bibera koji se slažu sa pikantnim biftekom, crvenim mesom i tvrdim sirevima.

 


Merlot

vino_merlot_vinarija_in_ilic_nijemcevic

Osetite bogati ukus začina i zrelog voća u Merlot-u intenzivne boje rubina.

 


Frankovka

vino_frankovka_vinarija_in_ilic_nijemcevic

Rukujte se uz intenzivan i dugortrajan ukus sveže i bistre frankovke purpurne boje, od autohtonih sorti grožđa koja karakterišu naše krajeve. 

 


Rose Blue

vino_rose_blue_vinarija_in_ilic_nijemcevic

Zaljubite se uz živahni, ali čvrst karakter Rose Blue-a sa aromama crvenih bobica. 

 


Rose Muscat

vino_rose_muscat_vinarija_in_ilic_nijemcevic

Sklapajte prijateljstva uz razigrani, opojni Rose Muscat sa aromama rascvetale trešnje i svilenim ukusom divlje ruže.

 


Poseta vinariji

posluzenje_i_degustacija_vina_vinarija_ilic_nijemevic

 

Vinarija In Ilić-Nijemčević vas poziva da posetite vinograde i vinski podrum u kome ćete moći da degustirate ova sjajna fruškogorska vina.
Za posete vinariji prethodno je potrebno telefonom najaviti posetu.

 


Šta obići u okolini?

vinski_podrum_vinarija_in_ilic_nijemcevic

 

S obzirom da se vinarija In Ilić-Nijemčević nalazi na obroncima Fruške Gore, pored posete vinariji, vinogradima i vinskom podrumu, možete obići neke od turističkih atrakcija ove prelepe vojvođanske planine, koji se nalaze u blizini.

Atrakcije u blizini:

  • Etno kuća, Bikić do
  • Manastir Privina glava
  • Manastir Berkasovo
  • Izletište Lipovača
  • Sotsko jezero
  • Jezero Bruje
  • Moharačko jezero
  • Livada Kosača

 

Probajte vina Ilić-Nijemčević, a njihov plemeniti karakter osvojiće vaša srca!

Mapa