VINARIJA PANTIĆ

VINARIJA PANTIĆ
5 zvezdica od 5 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Balkanska 27, 11000 Beograd
  Gajčić bb
  11400 Beograd Mladenovac,
  Srbija
 • Telefon: +381 11 40 90 362
 • Telefon: +381 11 36 14 678
 • Telefon: +381 11 36 14 727
 • Mobilni: +381 62 575 463
 • Mobilni: +381 62 575 463
 • Pošalji e-mail

vinogradi_vinarija_pantic

 

Na samo pola sata od Beograda, na zelenim obroncima Kosmaja, smestila se vinarija Pantić. Njihova priča koja nema kraja, kroz šest vina priča o porodičnoj tradiciji i obnovi vinske tradicije nekada značajnog vinskog kraja.

 


Bujni vinogradi zasađeni na pet hektara nalaze se na nadmorskoj visini od 280 metara. Prema novoj rejonizaciji pripadaju Beogradskom rejonu i Dubonskom vinogorju. U njima su posađene razne sorte grožđa, kao što su Cabernet Fran, Cabernet Sauvignon, Chardonnay Fran, Merlot, Manzoni, Sauvignon Blan, Tamjanika, itd...

 

 

 

Gde se nalazi

Vinarija Pantić se nalazi tri kilometara pre Mladenovca, u selu Rajkovac, na pola sata od Beograda. Blizina Beograda, prelepa priroda, brojne atrakcije, sjajna vina i odlična atmosfera, razlozi su više da krenete na izlet i posetite ovu vinariju na Kosmaju.

 


Vina vinarije Pantić

Kada su 2017. godine vina vinarije Pantić nagrađena zlatnom i srebrnom medaljom na prestižnom svetskom takmičenju u Beču AWC Vienna 2017, privukla su veliku pažnju publike. Iste godine zbog svog vrhunskog kvaliteta vina vinarije Pantić su nagrađena i na Novosadskom sajmu, kada je i vinarija postala sveukupni pobednik Novosadskog sajma.

 

vina-vinarije_pantic_sve-flase

 

Vina vinarije Pantić možete poručiti online na njihovoj web strani.

Kapacitet vinarije Pantić je 30 000 litara vina, koja se proizvode isključivo od grožđa dobijenog iz sopstvenih vinogradau, a čuvaju se u vinskom podrumu u buradima od francuskog i srpskog hrasta.

U narednom periodu vinarija Pantić planira da proširi svoje vinograd na 10ha, zasadom autohtonih sorti Tamjanika i Prokupac.

 


Vino Trač

Vino Trač je belo vino dobijeno je od sorte grožđa Tamjanika. Razigrano u čaši, slamasto žute boje, ovo pitko belo vino umerene kiselosti, ima muskatnu aromu sa tonovima začina i poljskog cveća, koji se produžavaju i na ukus. 

 

vino_trac_vinarija_pantic

Slaganje sa hranom

Vino Trač se najbolje slaže uz bela mesa i lagane obrok salate. 

Služenje

Najbolje služiti na temperaturi od 9ºC – 11ºC.

 


Vino Monolog

Vino Monolog je belo vino dobijeno od sorte grožđa Chardonnay. Ovo pitko belo vino, slamasto žute boje, ima čist sortni miris, pun ukus sa postojanom voćnom aromom.

 

monolog_vinarija_pantic

Slaganje sa hranom

Vino Monolog odlično se slaže sa piletinom i jelima od ribe i morskih plodova.

Služenje

Najbolje služiti na temperaturi od 9ºC – 11ºC.

 


Vino Chardonnay Barrique

Vino Chardonnay Barrique je belo vino dobijeno je od sorte grožđa Chardonnay, koje je odležalo šest meseci u barik buradima od francuskog i srpskog hrasta. Ovo pitko vino, izrazito žute boje, ima citrusni miris prožet aromama vanile i karamele.

 

belo_vino_chardonnay_barrique_vinarija_pantic

Nagrade

Vino Presto Chardonnay 2015 dobitnik je bronzane medalje Novosadskog sajma 2017.

Slaganje uz hranu

Vino Presto Chardonnay se odlično slaže uz dimljeni losos ili ćureće medaljone sa prelivom od šumskog voća ili kamembera.

Služenje

Najbolje služiti ohlađeno na 10ºC – 13ºC.

 


Vino Dijalog

Vino Dijalog je crveno vino dobijeno je od sorte grožđa Merlot i Cabernet Franc. Ovo crveno vino zagasito crvene boje sa izraženim voćnim mirisom, punog je ukusa sa postojanom aromom.

 

crveno_vino_dijalog_vinarija_pantic

Slaganje sa hranom

Vino Dijalog se najbolje slaže uz pršutu i stare sireve, biftek ili pikantna jela od tamnih mesa i divljači.

Služenje

Služiti na temperaturi od 16ºC – 18ºC.

 


Vino Presto Barrique

Vino Presto Barrique je kupaža dve vrhuske sorte grožđa Merlot (80%) i Cabernet Franc (20%). Zagasito crvene boje sa džemastom strukturom, ovo barikirano crveno vino ima aromu šumskog voća sa primesama vanile, koji se osećaju i u ukusu koji prožimaju voćne kiseline i suva šljiva.

 

presto-barrique-vinarija-pantic

Nagrade

Vino Presto 2015 dobitnik je zlatne medalje Novosadskog sajma 2017.

Slaganje sa hranom

Vrhunsko vino Presto Barrique se najlepše slaže uz divljač, tamna mesa, ili mesa sa prelivom od plavih sireva.

Služenje

Vino Presto Barrique treba dekantirati i ostaviti na vazduhu bar dva sata pre služenja. Služiti na temperaturi od 16ºC – 18ºC.

 


Vino Dogovor

Vino Dogovor je rose vino dobijeno od sorte grožđa Merlot. Ovo ružičasto vino na mirisu ima sladunjave tonove jagode i maline, dok na ukusu preovladavaju kremasti tonovi šumskog voća prožeti kiselinom zelene jabuke.

 

dogovor_vinarija_pantic

Nagrade

Vino Dogovor 2016 dobitnik je srebrne medalje AWC Vienna 2017 i zlatne medalje Novosadskog sajma 2017.

Slaganje uz hranu

Pitki roze Dogovor idealno se slaže uz testeninu i jela italijanske kuhinje.

Služenje

Služiti dobro ohlađeno na 7ºC – 9ºC.

 


Poseta vinariji

Ukoliko volite vinski turizam obavezno posetite vinariju Pantić. U okviru vinarije se nalazi velika degustaciona sala sa 150 mesta, a leti u blizini romantične etno kolibe, očekuje vas letnja bašta.

letnja_basta_vinarija_pantic

Uz degustaciju vina vinarije Pantić, prošetajte bujnim vinogradima odakle se pruža predivan pogled na Kosmaj, Šumadiju, Topolu, Rudnik i Venčac.

 

etno_koliba_vinarija_pantic

Prelepi Kosmaj, za koga su još Rimljani smatrali za mesto na kome živi boginja prirode Maja, krije mnoge prirodne lepote, ali i važne kultorno-istorijske spomenike. Ovde se nalaze Rabrovačko i Markovačko jezero, Manastir Pavlovac iz XV veka, kao i spomenik sa zapisom o smrti despota Stefana Lazarevića iz 1427. godine i još mnogo toga.

 

Mapa